Ugrás a tartalomra

Különdíjas a Radnóti nyomában

2020.08.21
15:16
2020.08.21
17:01
Forrás
Pannon RTV
Különdíjat nyert a Pannon RTV Radnóti nyomában című dokumentumfilmje a XI. Bujtor István Filmfesztiválon.

Az alkotás Radnóti Miklós születésének 110. és halálának 75. évfordulója alkalmából készült, a költő életének utolsó szakaszát mutatja be.

Tóth Péter Lóránt, a kunszentmiklósi versvándor Bortól Abdáig gyalogolt, végigjárta azt a 850 kilométeres utat, amelyet Radnóti is megtett annak idején. Herczeg Zsolt, a film rendezője elmondta, a különdíjat magáért a vállalásért, illetve ennek a zarándok útnak a dokumentálásáért kapták. Az egész estés dokumentumfilm egyébként októberben lesz bemutatva.

Herczeg Zsolt, a film rendezője: „A koronavírus-járvány miatt nem tudtunk átjutni a határon, illetve pontosabban meg sem indultunk, mert tudtuk, hogy ezen most így nem tudunk részt venni. Ezért én igazából otthon livestreamen követtem az eseményeket, és akkor hallottam a film címét, illetve a saját nevemet. Igazából nyilvánvalóan örültünk, illetve örültem a díjnak. Ez a film első fesztiválos szereplése, és az első díja is, és ez nekem egy fontos pozitív visszajelzés volt, hogy jó úton haladtunk, illetve jó úton jártunk a filmmel kapcsolatban.”

Radnóti nyomában
Herczeg Zsolt
különdíj

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.