Ugrás a tartalomra

Legördült a Desiré fesztivál függönye

2021.11.30
18:47
2021.12.01
12:13
Forrás
Pannon RTV
A budapesti Átrium színház előadásával zárult a tíznapos Desiré fesztivál Szabadkán. A nemzetközi regionális kortárs színházi fesztiválon idén többek közt Zürichből, Pirotból és Zágrábból is voltak előadások.

Az idei fesztivált a Mefisztó című előadás zárta Alföldi Róberttel a főszerepben, Urbán András rendezésében. A zenés kortárs kabaré nyomokban Klaus Mannt tartalmaz, igazából néhány motívumot és az író által felvetett problematikát.

Urbán András, a Kosztolányi Dezső Színház igazgatója: „Egy sajátos világtörténeti rendszerben játszódik, de ez mind a Klaus Mann Mephistója, nem fordítja át a regényt, nem is illusztrálja, de azért ez egy másik előadás.”

Jászay Tamás kritikus évek óta visszajáró közönsége a Desirének. Szegedről utazik az előadásokra, idén hármat sikerült beilleszteni az idejébe.

„Ami miatt átjárunk, az főleg a Desiré hangulata, meg ennek az egész dolognak a működése, az étosza. Mert az elmúlt tizenvalahány évben, amióta létezik a Desiré, biztos vagyok benne, hogy sikerült egy olyan márkanevet létrehozni, amire muszáj odafigyelni.”

Az idei fesztivál hosszabb volt a megszokottnál és az összes előadás telt házzal ment.

Desiré
Desiré Central Station Fesztivál
Kosztolányi Dezső Színház
Alföldi Róbert
Mefisztó
Urbán András

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:42, Frissítve: 19:41

Lázár János Óbecsén zárta vajdasági körútját

Óbecsén a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben tartott délután lakossági fórumot a Vajdasági Magyar Szövetség. Az eseményen jelen volt Lázár János magyar építési és közlekedési miniszter is, aki a Tisza-parti városban zárta vajdasági körútját.
16:55, Frissítve: 19:06

Birkózóiskola nyílt Pacséron

Nagy volt az érdeklődés a helyi iskola diákjai részéről. A Vajdasági Birkózóakadémia berkeiben a pacsérival egyben már kilenc klub nyílt, de folytatni fogják a tagtoborzást és a birkózóiskolák nyitását.

Népszerű

Két új pályázat jelent meg a Prosperitatinál

Folytatódik a Prosperitati Alapítvány vajdasági gazdaságfejlesztési programja, két új pályázat jelent meg a mezőgazdasági termelők és a vállalkozók számára, 2-2 milliárd forintos keretösszeggel. Pályázni december 5-től lehet.

Kerülje el ezt a kereszteződést Szabadkán

Újabb ideiglenes útlezárás várható Szabadkán. A Belgrád-Budapest vasútvonal kiépítése miatt november 25-étől, vagyis szombattól tíz napon át zárva lesz a Makszim Gorkij, a Jovan Mikić, a Papp Pál és a Szegedi út kereszteződése.