Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Legördült a Desiré fesztivál függönye

2021.11.30
18:47
2021.12.01
12:13
Forrás
Pannon RTV
A budapesti Átrium színház előadásával zárult a tíznapos Desiré fesztivál Szabadkán. A nemzetközi regionális kortárs színházi fesztiválon idén többek közt Zürichből, Pirotból és Zágrábból is voltak előadások.
Pannon RTV/Szalai Adrián

Az idei fesztivált a Mefisztó című előadás zárta Alföldi Róberttel a főszerepben, Urbán András rendezésében. A zenés kortárs kabaré nyomokban Klaus Mannt tartalmaz, igazából néhány motívumot és az író által felvetett problematikát.

Urbán András, a Kosztolányi Dezső Színház igazgatója: „Egy sajátos világtörténeti rendszerben játszódik, de ez mind a Klaus Mann Mephistója, nem fordítja át a regényt, nem is illusztrálja, de azért ez egy másik előadás.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Jászay Tamás kritikus évek óta visszajáró közönsége a Desirének. Szegedről utazik az előadásokra, idén hármat sikerült beilleszteni az idejébe.

„Ami miatt átjárunk, az főleg a Desiré hangulata, meg ennek az egész dolognak a működése, az étosza. Mert az elmúlt tizenvalahány évben, amióta létezik a Desiré, biztos vagyok benne, hogy sikerült egy olyan márkanevet létrehozni, amire muszáj odafigyelni.”

Az idei fesztivál hosszabb volt a megszokottnál és az összes előadás telt házzal ment.

Desiré
Desiré Central Station Fesztivál
Kosztolányi Dezső Színház
Alföldi Róbert
Mefisztó
Urbán András

Most

10:29

Katasztrofális az aszályhelyzet több olasz tartományban

Az öt olasz régió mindegyike, a többi között Lombardia, Veneto és Piemont tartomány az ország északi részén, a Pó folyó vízgyűjtő medencéje mentén fekszik. A legnagyobb olasz folyó, a Pó vízszintje pedig hetven éve nem volt ennyire alacsony.
10:21

Megújul a Pitypang ovi Adán

Megkezdődött Adán a Čika Jova Zmaj Iskoláskor Előtti Intézmény központi épületének felújítása. A kétszintes Pitypang épület vízvezetékhálózatának teljes cseréjét végzik.

Népszerű