Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Legördült a Desiré fesztivál függönye

2021.11.30
18:47
2021.12.01
12:13
Forrás
Pannon RTV
A budapesti Átrium színház előadásával zárult a tíznapos Desiré fesztivál Szabadkán. A nemzetközi regionális kortárs színházi fesztiválon idén többek közt Zürichből, Pirotból és Zágrábból is voltak előadások.
Pannon RTV/Szalai Adrián

Az idei fesztivált a Mefisztó című előadás zárta Alföldi Róberttel a főszerepben, Urbán András rendezésében. A zenés kortárs kabaré nyomokban Klaus Mannt tartalmaz, igazából néhány motívumot és az író által felvetett problematikát.

Urbán András, a Kosztolányi Dezső Színház igazgatója: „Egy sajátos világtörténeti rendszerben játszódik, de ez mind a Klaus Mann Mephistója, nem fordítja át a regényt, nem is illusztrálja, de azért ez egy másik előadás.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Jászay Tamás kritikus évek óta visszajáró közönsége a Desirének. Szegedről utazik az előadásokra, idén hármat sikerült beilleszteni az idejébe.

„Ami miatt átjárunk, az főleg a Desiré hangulata, meg ennek az egész dolognak a működése, az étosza. Mert az elmúlt tizenvalahány évben, amióta létezik a Desiré, biztos vagyok benne, hogy sikerült egy olyan márkanevet létrehozni, amire muszáj odafigyelni.”

Az idei fesztivál hosszabb volt a megszokottnál és az összes előadás telt házzal ment.

Desiré
Desiré Central Station Fesztivál
Kosztolányi Dezső Színház
Alföldi Róbert
Mefisztó
Urbán András

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.