Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Farkas Andor

Lezárul a FOLKcoolTOUR

2018.12.27
16:22
2018.12.27
17:26
Forrás
Pannon RTV
Lezárul a FOLKcoolTOUR elnevezésű IPA-projekt, amelyben a szabadkai Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület is részt vett.

A csütörtöki sajtótájékoztatójukon bemutatták a program során megvalósult rendezvényeket és az egyesület által beszerzett új népviseleteket és más eszközöket, összefoglalták az elért eredményeket.

Pannon RTV/Farkas Andor

Csaknem kétszázezer euró volt a határon átívelő programban elnyert támogatási összeg, amelyet a magyarországi Deszk település Bánát Szerb Kulturális Közhasznú Egyesülete és a szabadkai Talentum, mint partner kapott. Az együttműködés 2018-ban igen gyümölcsöző volt - hangsúlyozta Brezovszki Roland, a Talentum művészeti vezetője.

Brezovszki Roland, művészeti vezető, Talentum Tehetséggondozó ME, Szabadka: „Az a véleményünk, hogy egy ilyen projekt tényleg hozzá tud járulni ahhoz, hogy a programjaink, amelyeket már régóta csinálunk, magasabb színvonalon tudjanak megvalósulni, mint amilyen a Magyar Sokadalom, a gyermek-szólótáncverseny, a Koreográfia 024, vagy a táborunk.”

Pannon RTV/Farkas Andor

Kunstár Csaba projektmenedzser is pozitív véleménnyel zárta a programban megvalósult eredményeket: „A jövőben is szeretnénk az együttműködést folytatni a Talentum egyesülettel. Nagyon jó kapcsolatra tettünk szert, úgyhogy remélem, a folytatás következik.”

A projekt hivatalosan december 31-én zárul. Az egyesületek a jövőben is élni kívánnak ezzel pályázati lehetőséggel.

FOLKcoolTOUR
Brezovszki Roland
Talentum

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:02

Vučić: Ukrajna a fő téma Davosban

Ukrajna kérdése játszik központi szerepet a Davosi Világgazdasági Fórumon, erről beszélt a szerb köztársasági elnök a szerb közmédiának, aki maga is részt vesz a rendezvényen.
19:33

Korszerű gépek és újítások kellenek

Sokan szeretnének korszerű gépeket vásárolni az Újvidéki Mezőgazdasági Vásáron. A beruházás azonban sokba kerül - mondják a termelők. Aki teheti, pályázati lehetőségeken keresztül próbál fejleszteni.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.