Ugrás a tartalomra

Lezárul a FOLKcoolTOUR

2018.12.27
16:22
2018.12.27
17:26
Forrás
Pannon RTV
Lezárul a FOLKcoolTOUR elnevezésű IPA-projekt, amelyben a szabadkai Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület is részt vett.

A csütörtöki sajtótájékoztatójukon bemutatták a program során megvalósult rendezvényeket és az egyesület által beszerzett új népviseleteket és más eszközöket, összefoglalták az elért eredményeket.

Csaknem kétszázezer euró volt a határon átívelő programban elnyert támogatási összeg, amelyet a magyarországi Deszk település Bánát Szerb Kulturális Közhasznú Egyesülete és a szabadkai Talentum, mint partner kapott. Az együttműködés 2018-ban igen gyümölcsöző volt - hangsúlyozta Brezovszki Roland, a Talentum művészeti vezetője.

Brezovszki Roland, művészeti vezető, Talentum Tehetséggondozó ME, Szabadka: „Az a véleményünk, hogy egy ilyen projekt tényleg hozzá tud járulni ahhoz, hogy a programjaink, amelyeket már régóta csinálunk, magasabb színvonalon tudjanak megvalósulni, mint amilyen a Magyar Sokadalom, a gyermek-szólótáncverseny, a Koreográfia 024, vagy a táborunk.”

Kunstár Csaba projektmenedzser is pozitív véleménnyel zárta a programban megvalósult eredményeket: „A jövőben is szeretnénk az együttműködést folytatni a Talentum egyesülettel. Nagyon jó kapcsolatra tettünk szert, úgyhogy remélem, a folytatás következik.”

A projekt hivatalosan december 31-én zárul. Az egyesületek a jövőben is élni kívánnak ezzel pályázati lehetőséggel.

FOLKcoolTOUR
Brezovszki Roland
Talentum

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.