Ugrás a tartalomra

Ma estétől online megtekinthető az Exodus

2020.06.01
12:43
2020.06.01
12:51
Forrás
KDSZ
Az előadás a Kosztolányi Dezső Színház YouTube-csatornáján nézhető meg ma (június 01.) 20 órától egészen szerda (június 03.) éjfélig.

Rendező: Tolnai Szabolcs
Szereplők: Nagyabonyi Emese, Czumbil Orsolya, Mikes Imre Elek, Kucsov Borisz, Mészáros Gábor és Berta Csongor.

Szembesülés a mindenkori archetipikus történettel: az exodusszal, az otthonaikat elhagyó, új lehetőségeket kereső emberek valóságával.

„A korai keresztény egyház Orfeuszt Krisztus előképének tekintette: a Jó Pásztor egyes helyeken Orfeuszként van ábrázolva, de Krisztus egész története számos hasonlóságot mutat a mitológiai hőssel. Jézus is leszállt a földre, amely az emberek bűnei miatt szinte már a pokolhoz hasonlatos, hogy visszavezesse az eltévedt lelkeket. A legenda szerint Orfeusz testét a bacchánsnők tépték szét, hogy fájdalmas dalának örökre véget vessenek. A feje azonban tovább énekelt, ezért a tengerbe dobták. Énekelve távolodott a tengeren, sőt folytatta az éneket akkor is, amikor Leszbosz homokos partjain a hullámok partra vetették – ugyanoda, ahol ma élő és halott menekültek ezreit veti ki a víz Európa partjaira." (Tolnai Szabolcs)

KDSZ
Kosztolányi Dezső Színház
Exodus
előadás
színház

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.