Ugrás a tartalomra

Madárfotó-pályázatot hirdet a Szabadkai Városi Múzeum

2024.03.01
19:58
Forrás
Pannon RTV
A pályázat célja, hogy felhívja Szabadka lakosságának figyelmét városi területeink madárvilágára és annak fontosságára, az emberek és a környezetünk szempontjából.

Kajdocsi Lovász Gabriella, a Szabadkai Városi Múzeum főmuzeológusa kiemelte, a pályázatra beérkezett legjobb fotókból válogatást mutatnak be egy készülő időszakos tárlaton, amelynek címe Szabadka madárvilága ‒ madarak urbánus környezetben.

A kiállítást decemberben rendezik meg. A pályázók a fényképeket a saját Facebook vagy Instagram profiljukra tölthetik fel, #SUbirds hashtaggel.

A képeket a su.birds.gms@gmail.com email címre is el lehet küldeni, a pályázó nevét és kiskorú esetében az életkorát is feltüntetve. A pályázat mától érvényes és november elsejéig tart, kizárólag amatőr fotósok számára - ismertette Kajdocsi Lovász Gabriella.

„Olyan fotókat várunk a városból, amelyeken madarak szerepelnek. Ezek lehetnek madárportrék, szerepelhetnek madarak a saját környezetükben, illetve bemutathatják a madarak viselkedését, tehát ebben a három kategóriában várunk fényképeket, amelyek 2020 óta készülhettek, illetve a projekt végéig, november elsejéig lehet beküldeni. Fontos, hogy a jelentkezéseken feltüntessék a fotó készítésének időpontját, hogy hol készült a kép, nem kell házszám, de városrész, utcanév szerepeljen.”

Az említett tevékenységek mellett a Természettudományi Osztály szervezésében valósul meg a Mi lapul a síkság alatt című, Ivan Dulić szerző geológiai témájú vendégkiállítása is. Mindezek mellett Sturc Béla, a híres Szabadka botanikus születésének 110. évfordulója alkalmából is készül kamarakiállítás.

madár
pályázat
Szabadkai Városi Múzeum
Kajdocsi Lovász Gabriella

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.