Ugrás a tartalomra

Madárfotó-pályázatot hirdet a Szabadkai Városi Múzeum

2024.03.01
19:58
Forrás
Pannon RTV
A pályázat célja, hogy felhívja Szabadka lakosságának figyelmét városi területeink madárvilágára és annak fontosságára, az emberek és a környezetünk szempontjából.

Kajdocsi Lovász Gabriella, a Szabadkai Városi Múzeum főmuzeológusa kiemelte, a pályázatra beérkezett legjobb fotókból válogatást mutatnak be egy készülő időszakos tárlaton, amelynek címe Szabadka madárvilága ‒ madarak urbánus környezetben.

A kiállítást decemberben rendezik meg. A pályázók a fényképeket a saját Facebook vagy Instagram profiljukra tölthetik fel, #SUbirds hashtaggel.

A képeket a su.birds.gms@gmail.com email címre is el lehet küldeni, a pályázó nevét és kiskorú esetében az életkorát is feltüntetve. A pályázat mától érvényes és november elsejéig tart, kizárólag amatőr fotósok számára - ismertette Kajdocsi Lovász Gabriella.

„Olyan fotókat várunk a városból, amelyeken madarak szerepelnek. Ezek lehetnek madárportrék, szerepelhetnek madarak a saját környezetükben, illetve bemutathatják a madarak viselkedését, tehát ebben a három kategóriában várunk fényképeket, amelyek 2020 óta készülhettek, illetve a projekt végéig, november elsejéig lehet beküldeni. Fontos, hogy a jelentkezéseken feltüntessék a fotó készítésének időpontját, hogy hol készült a kép, nem kell házszám, de városrész, utcanév szerepeljen.”

Az említett tevékenységek mellett a Természettudományi Osztály szervezésében valósul meg a Mi lapul a síkság alatt című, Ivan Dulić szerző geológiai témájú vendégkiállítása is. Mindezek mellett Sturc Béla, a híres Szabadka botanikus születésének 110. évfordulója alkalmából is készül kamarakiállítás.

madár
pályázat
Szabadkai Városi Múzeum
Kajdocsi Lovász Gabriella

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.