Ugrás a tartalomra

A magyar szórvány napja Vajdaságban

2021.11.13
10:43
Forrás
Közlemény
Bethlen Gábor erdélyi fejedelem és magyar király születésének napja, november 15-e a Kárpát-medence szórványmagyarságának napja.

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség a Magyar Nemzeti Tanáccsal közösen hatodik ízben szervezi meg a magyar szórvány napját Vajdaságban: idén november 14-én, vasárnap 17.00 órai kezdettel Muzslya ad otthont az ünnepségnek.

Az ünnepi műsorban Muzslya, Pancsova, Székelykeve, Szilágyi, Kúla, Nagykikinda, Mitrovica és Törökbecse népdalkörei, táncegyüttesei, hangszeres, énekes együttesei, szólistái és szavalói mutatkoznak be. Az eseményen áldást ad Kalapis Sztoján atya, a muzslyai Szűz Mária Szent Neve-templom plébánosa. Az ünnepség keretében a közönség megtekintheti a Muzslyai Amatőr Képzőművész Klubnak a vajdasági magyar képzőművészet napja tiszteletére készült alkalmi tárlatát is.

magyar szórvány napja
Vajdaság
Muzslya
ünnepség

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.