Ugrás a tartalomra

Májusi Játékok Óbecsén

2023.05.19
17:11
2023.05.19
19:43
Forrás
Pannon RTV
Hétfőn kezdődött és ma ért véget Óbecsén a 65. Májusi Játékok. A gyermek- és ifjúsági színjátszók nemzetközi fesztiváljára 36 előadás jelentkezett, ezek közül hat gyermek- és hat ifjúsági előadást válogattak be a versenyprogramba.

Boldog szerelemben élni - ez a címe az újvidéki Színes Szilánkok Diákszínpad ifjúsági előadásának. Ezt is láthatta a Májusi Játékok közönsége az óbecsei Városi Színházban. A Színes Szilánkok Diákszínpad egy gyermekelőadással is bemutatkozott, ez volt a Lúdas Matyi, avagy a ludak jobban tudják című produkció. Soós Viktor Lúdas Matyi bőrébe bújt.

„A próbafolyamat is jó, de leginkább az előadást élvezem, mert akkor az egész előadást lejátsszuk, fényekkel, és akkor benne van az az érzés, az az izgulás…"

A darabot telt ház előtt mutatta be a társulat, minden iskolából jöttek diákok. Kádas Gyurcsik Stefánia osztálytanító a másodikosaival érkezett.

„Nagyon szeretjük a Májusi Játékokat, mindannyian nagy élvezettel jövünk a színházba, az előadásokat nagy élvezettel nézik a gyerekek meg mi is, mint pedagógusok."

Az idén 65. alkalommal szervezték meg Óbecsén a gyermek- és ifjúsági színjátszók nemzetközi fesztiválját.

Zdravko Petrović, igazgató, Városi Színház, Óbecse: „Ezek a Májusi Játékok is bebizonyították, hogy csak az iskolákkal és más oktatási intézményekkel együttműködve adhatjuk meg a Májusi Játékok méltóságát."

A nemzetközi szemlén való részvételre az idén 36 darab pályázott Szerbiából, Horvátországból, Montenegróból és Bosznia-Hercegovinából. A fesztivál versenyprogramjába hat gyermek és hat ifjúsági produkció került be.

Krizsán Szilvia, zsűritag: „Remek alakításokat láttunk, remek előadásokat, és azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon sok előadás olyan mély érzelmi hatást gyakorol a felnőttre is, mint a profi színház."

A Májusi Játékok ma délután díjkiosztóval zárult az óbecsei Városi Színházban. A gyerekzsűri a legjobb mellékszereplőnek járó elismert Barna Sára Máténak ítélte oda a Színes Szilánkok Diákszínpad Lúdas Matyi, avagy a ludak jobban tudják című előadásában nyújtott alakításáért. A produkció egyúttal a fesztivál Ezüst Harsona díját is elnyerte.

Májusi Játékok
színjátszás
diákszínjátszás

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.