Ugrás a tartalomra

Megkezdődött a Gyöngyösbokréta és a Durindó Palicson

2022.06.11
07:24
2022.06.11
16:09
Forrás
Pannon RTV
Kézimunka- és népviseleti kiállítás, rajzpályázati tárlat és ünnepi műsor. Ezekkel a programokkal készültek az 58. Gyöngyösbokréta és a 45. Durindó nulladik napjára pénteken. Az eseményt a palicsi Magyar Művelődési Központban szervezték.

A Gránátalma hímzőszakkör 2014-ben alakult. A szakosztály egyik fő célkitűzése, hogy a templomokba új oltárterítőket készítsenek. Azóta számos helyen bemutatták kézimunkáikat, és fiatalokat is bevontak a munkába.

Sebők Valéria, vezető, Gránátalma hímzőszakkör, Lányi Ernő IME: „Nagyon büszkék vagyunk, hogy a gyermekek munkáit is kiállíthattuk. Ők a Palicsi Magyar Művelődési Egyesületnek a szakcsoportja. Ők abban különböznek a többi szakágtól, hogy a fonott csipkét - a közeli és a távoli környékben - csak ők tudják.”

A rajzpályázatra több mint kétszáz alkotás érkezett. A rajzokon a fesztiválhoz kapcsolódó témákat örökítettek meg a gyerekek.

Csiszár Molnár Anna, a Palics Magyar Művelődési Egyesület elnöke: „A Gránátalma kézimunkacsoportot és az egyesületünk keretében működő Csipkebóbita csoportot is Sebők Valéria vezeti. Az általa tanított és koordinált kézimunkázók munkáit láthatjuk. Egyrészt vannak itt viseletek, másrészt pedig olyan kézimunkák, például oltárterítők és egyéb terítők és függönyök is, amelyeket a csoport tagjai készítettek.”

Az ünnepi műsorban fellépett a Palics Magyar Művelődési Egyesület több szakosztálya. A Sziporka néptánccsoport, a gyermek énekcsoport, a citerások és a Szederinda népdalkör. A kiállítások egész hétvégén megtekinthetők az egyesület épületében.

Gyöngyösbokréta
Durindó
Palics
néptánc
népdal
Molnár Csiszár Anna

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.