Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Megnyílt Újházi Adrienn BIOPHILIA című önálló tárlata

2020.10.31
07:40
2020.10.31
17:58
Forrás
Pannon RTV
A bio-art irányzathoz tartozó művek a szabadkai Kortárs Galériában láthatók november folyamán.
Pannon RTV

Kenderkócból, búzából és a penészgomba melléktermékéből készült művészeti alkotások láthatók a szabadkai Kortárs Galériában. Újházi Adrienn ökologikus művész, akinek BIOPHILIA című önálló tárlatának mindhárom egysége a bio-art irányzatot követi. A művésznő ugyanis a saját maga által termesztett anyagokból alkot. Új kutatási területe a baktériumok és élesztőgombák szimbiózisának művészeti leképeződése.

Pannon RTV

Az ambientális installációk december elsejéig tekinthetők meg.

Újházi Adrenn, képzőművész: „Az egyik alapkarakterisztikája a munkámnak a természetes színek, az anyagok eredeti alakja és megjelenése is. Itt egy minimális intervencióról van szó, konkrétan a kis penészek megjelenése, ami látható egyes képeken is, ami szintén természetes folyamat. Itt az alkotás önmagát hozza létre, én csak ott vagyok, hogy beigazítsam, hogy megtörténjen.”

Újházi Adrienn
BIOPHILIA
tárlat
kiállítás
Szabadkai Kortárs Galéria
bio-art
installáció
Szabadka

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.