Ugrás a tartalomra

Mi teszi a virtuózt? - Balázs-Piri Soma a VM4K-ban

2019.01.24
19:49
2019.01.25
16:01
Forrás
Pannon RTV
Balázs-Piri Soma, a magyar közmédia Virtuózok című komolyzenei tehetségkutatójának korcsoportgyőztese volt a VM4K vendége csütörtök este.

A fiatal zongoristát elkísérte tanárnője, Sóti Szobonya Emőke. Tehetség és munka - az érdeklődők a beszélgetős esten választ kaptak a Mi teszi a virtuózt? kérdésre is.

Placido Domingóval együtt lép majd fel Balázs-Piri Soma augusztusban az új szegedi ifjúsági centrumban.

Balázs-Piri Soma, zongorista:
„- Szegeden épül egy sportcsarnok, és annak a megnyitóján játszunk együtt, amit nagyon várok.
- Milyen lesz a nagy mesterrel együtt játszani?
- Biztos, hogy fantasztikus, már nagyon várom.”

Nagyon sok fiatal tehetséggel dolgozott már Sóti Szobonya Emőke. Balázs-Piri Soma zongoratanára hangsúlyozta, tanítványával naponta 5 órát gyakorolt hónapokon keresztül a Virtuózokra.

Sóti Szobonya Emőke, zongoratanár: „Ő az a gyerek, akivel még soha problémám nem volt, rettenetesen jól nevelt, szófogadó, becsületes és őszinte. Előzékeny, kedves, tehát, amit csak egy emberről és egy gyerekről mondani lehet, minden adatva van Sománál.”

Balázs-Piri Soma most Nyíregyházára készül az országos zongoraversenyre, októberben pedig Londonba utazik. A jövőben is mindenképp a zongorázással kíván foglalkozni.

VM4K
Szabadka
Balázs Piri Soma
Sóti Szobonya Emőke

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.