Ugrás a tartalomra

Miklósa Erika, valamint a Szalonna és Bandája lépett fel a Zsinagógában

2022.09.23
10:10
2022.09.23
16:31
Forrás
Pannon RTV
A Kárpát-medence zenei kincsei címmel szerveztek koncertet a szabadkai Zsinagógában tegnap. A programban az autentikus népzene mellett a közönség népdalfeldolgozásokat is halhatott.

A résztvevők Miklósa Erika operaénekes és Pál István Szalonna és Bandája fellépését követhették figyelemmel.

Pál István „Szalonna” prímás és zenekara, valamint Miklósa Erika világhírű operaénekes különleges formációját követhették figyelemmel csütörtök este a szabadkai Zsinagógába látogatók. A repertoárt a Kárpát-medence különféle területeiről származó népzenei kincsek, a Kodály Zoltán gyűjtéséből származó dallamok, a közös duettek és vidékünkről származó nóták is színesítették.

Mikósa Erika nem először lépett fel Szabadkán. Mint mondja, közel áll szívéhez Szabadka. „Az én gyerekkorom nagyon erősen és szervesen idekötődik. Édesanyám vajdasági születésű, és amíg férjhez nem ment, addig itt élt, szóval a nagyszüleim két utcával innen laktak és amikor a központba mentem, mindig elmentem a Zsinagóga mellett, akkor nem volt ilyen szép állapotban. Gondolom, ez is, meg az is, hogy én abban a városban, ahol gyerekeskedtem, ami nagyon sokat jelentett nekem érzelmileg is, emberileg is, én itt énekelhetek, ez mindig egy emocionális pillanat, úgyhogy nagyon örülök, hogy meghívtak újra és most egy egészen különleges formációval koncertezhetek.”

A népzene és az opera ötvözte hangversenyt a második alkalommal megrendezett Kárpát-medencei Komolyzenei Fesztivál keretében tekinthette meg a közönség.

Miklósa Erika
Szalonna és Bandája
szabadkai zsinagóga
koncert

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.