Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Miklósa Erika, valamint a Szalonna és Bandája lépett fel a Zsinagógában

2022.09.23
10:10
2022.09.23
16:31
Forrás
Pannon RTV
A Kárpát-medence zenei kincsei címmel szerveztek koncertet a szabadkai Zsinagógában tegnap. A programban az autentikus népzene mellett a közönség népdalfeldolgozásokat is halhatott.

A résztvevők Miklósa Erika operaénekes és Pál István Szalonna és Bandája fellépését követhették figyelemmel.

Pannon RTV

Pál István „Szalonna” prímás és zenekara, valamint Miklósa Erika világhírű operaénekes különleges formációját követhették figyelemmel csütörtök este a szabadkai Zsinagógába látogatók. A repertoárt a Kárpát-medence különféle területeiről származó népzenei kincsek, a Kodály Zoltán gyűjtéséből származó dallamok, a közös duettek és vidékünkről származó nóták is színesítették.

Mikósa Erika nem először lépett fel Szabadkán. Mint mondja, közel áll szívéhez Szabadka. „Az én gyerekkorom nagyon erősen és szervesen idekötődik. Édesanyám vajdasági születésű, és amíg férjhez nem ment, addig itt élt, szóval a nagyszüleim két utcával innen laktak és amikor a központba mentem, mindig elmentem a Zsinagóga mellett, akkor nem volt ilyen szép állapotban. Gondolom, ez is, meg az is, hogy én abban a városban, ahol gyerekeskedtem, ami nagyon sokat jelentett nekem érzelmileg is, emberileg is, én itt énekelhetek, ez mindig egy emocionális pillanat, úgyhogy nagyon örülök, hogy meghívtak újra és most egy egészen különleges formációval koncertezhetek.”

A népzene és az opera ötvözte hangversenyt a második alkalommal megrendezett Kárpát-medencei Komolyzenei Fesztivál keretében tekinthette meg a közönség.

Miklósa Erika
Szalonna és Bandája
szabadkai zsinagóga
koncert

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:33, Frissítve: 13:38

A bankok finanszírozzák az esőerdők pusztítását

Az Amazonas-vidék pusztításában részt vevő vállalatokat finanszíroztak az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és az EU tagállamainak központi bankjai, miközben a tudósok jelentése szerint az erdőirtás túl van az átbillenési ponton.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.