Ugrás a tartalomra

Nemezelés, gyertyaöntés, mézeskalács készítés

2021.12.11
13:54
2021.12.11
16:25
Forrás
Pannon RTV
Kézműves foglalkozást rendeztek gyermekek számára Palicson.

A rendezvény a szabadkai Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület és a deszki Bánát Szerb Kulturális Közhasznú Egyesület szervezésében jött létre. A palicsi Vigadóban megtartott foglalkozáson a gyerekek nemezelhettek, gyertyát önthettek és mézeskalácsot is készíthettek. A Handcraft projekt célja, a kézműves technikák elsajátítása és továbbadása a fiatalabb generációk számára. A foglalkozás egy IPA határon átnyúló együttműködés keretében valósult meg.

Brezovszki Tamara, elnök, Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület, Szabadka: „Az a célunk, hogy a gyerekek és a felnőttek, mert nemcsak felnőttek vesznek részt ezekben a projektekben, hogy azokat a technikákat, amiket megtanulnak és elsajátítanak a közeljövőben, át tudják adni a következő nemzedéknek.”

Brezovszki Tamara
elnök
Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület
Palics
Vígadó
kézműves foglalkozás
Bánát Szerb Kulturális Közhasznú Egyesület
Handcraft
IPA
Deszk

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.