Ugrás a tartalomra

A nép szidása című előadás Urbán András rendezésében (videó)

2016.10.18
16:24
Urbán András rendezésében mutatják be a Szabadkai Népszínház Szerb Társulatának új darabját
Urbán András rendezésében mutatják be a Szabadkai Népszínház Szerb Társulatának új darabját. Slobodan Selenić Ruženje naroda, vagyis A nép szidása című mű vasárnap kerül színpadra. A színjáték a második világháború után játszódik. Ennek ellenére a színészek szerint a zenés előadás több kérdése továbbra is időszerű. Lazar Jovanov, színész: „Amit az előadás szövegében különösen érdekesnek találtam, az az aktualitása és többé kevésbé a teljes szövegen keresztül olyan dolgokkal foglalkozunk, amelyek folyamatosan megjelennek közöttünk, nemzetünknél.” Urbán András, a darab rendezője már ötödik alkalommal dolgozik együtt a Szerb Társulattal. Elmondása szerint Slobodan Selenić műve olyan problémakörrel foglalkozik, amelyre nem lehet teljesen egyértelmű választ adni. „Nézhetjük ezt úgy, hogy egy véres és romlott közösség pusztítással próbálja meg megtisztítani magát. Természetesen szerintem ez egy járhatatlan út, de a színdarab ezzel a problematikával foglalkozik.”



A darab premierje pénteken este fél 8-tól lesz látható a Szabadkai Népszínház Jadran színpadán.
népszínház
Urbán András
rendező

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.