Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Népellenes mosoly

2021.06.23
10:34
2021.06.23
16:42
Forrás
Pannon RTV
Bemutatták Várady Tibor író, akadémikus legújabb, Népellenes mosoly című kötetét tegnap este az óbecsei Népkönyvtárban. A szerző ezúttal is a család több mint 120 éves ügyvédi irodájának megőrzött periratait dolgozta fel irodalmi igényességgel.
Pannon RTV/Rácz László

A Forum Könyvkiadó Intézet gondozásában megjelent könyvről Szilágyi Edit nyugalmazott okleveles jogász beszélgetett a szerzővel.

Pannon RTV/Rácz László

Várady Tibor a világháború utáni perekből szemezget a kötetben: „A legújabb kötetemben elsősorban olyan pereket válogattam a családi irattárból, amelyek a világháború utáni első évek perei, zömmel Bánáthoz kötődnek, de vannak átáramlások Bácskára is. Ezek valamiképpen azt mutatják, hogy ez egy borzasztóan lendületes korszak volt. Tény az, hogy amit legyőztek Bánátban, a német megszállás borzalmas volt, de ennek az új lendületben is néha nem voltak igazán mércéi. A címadó történet például egy evangélikus lelkész története, akit egy szomszéd följelentett, mert amikor bevonult a városba, a Dušan cár utcába a felszabadító hadsereg, ő állítólag csúfondáros cinizmussal nézett az ablak mögül. Ezt az ügyész úgy minősítette, hogy a Csepcsányi István lelkész népellenes mosolyt követett el.”

Várady Tibor
Népellenes mosoly

Most

15:24, Frissítve: 17:02

Emelkedtek a koronavírus-számok

Növekszik a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma Szerbiában, ahogyan a napi esetszám is egyre több - derül ki a friss adatokból. Antalfalván egyelőre kielégítő a járványügyi helyzet, de az oltakozási kedv alacsony.
15:12, Frissítve: 15:18

Napelemek 2000 hektáron

Napelemek szerbiai telepítéséről tárgyalnak az UGT Renewables LLC amerikai céggel – jelentette be Aleksandar Vučić szerb államfő.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.