Ugrás a tartalomra
hetnap.rs

A Népművészet Mestere lett Lele József citerazenész

2018.08.17
21:11
2018.08.18
00:07
Forrás
Pannon RTV
Lele József muzslyai citerás megkapta a Népművészet Mestere díjat a Budai Várban. Ez a legmagasabb szintű magyar állami kitüntetés, amit a népművészet területén osztanak ki.

Lele József a citerával, mint népzenei hangszerrel 9 éves korában ismerkedett meg és azóta is elválaszthatatlan társa. 1980 óta vezeti a muzslyai citerazenekart, de fellép, mint szólista is. 2005-ben Vajdaságot képviselte Budapesten, a Budapesti Művészeti Napokon. 17 éve vezeti a Muzslyai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület citera-szakosztályait és a helyi általános iskolában is tanít.

Népművészet Mestere
Lele József
citerazenész
Muzslya

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.