Ugrás a tartalomra

Nyári turnéra készül a Tanyaszínház Kavillón

2018.06.23
14:41
2018.06.25
09:44
Forrás
Pannon RTV
Negyvenegyedik nyári turnéjára készül a Tanyaszínház csapata Kavillón. Az első olvasópróba előtt munkaakciót tartottak, és kitakarították a művésztelep udvarát és az épületeket is.

Nagy volt a sürgés-forgás a Tanyaszínház kavillói művésztelepén szombaton. Az önkéntesek lapátoltak, földet hordtak és takarítottak. A Százszorszép Művelődési Egyesület tagjai Törökfaluról érkezek a munkaakcióra.

Nagy Rózsa, vezető, Százszorszép Művelődési Egyesület, Törökfalu: „Úgy kezdtük, hogy kitakarítottuk a lenti múzeumot. Söprögettünk, pókhálóztunk, ablakot pucoltunk, föltöröltünk, majd a lakrészben tettük a dolgunkat.”

Az újvidéki Művészeti Akadémia színinövendékei is kivették a részüket a munkából. Tóth Dániel első alkalommal csatlakozott a Tanyaszínház társulatához.

Tóth Dániel, hallgató, Művészeti Akadémia, Újvidék: „Először is lakhatóvá kell tenni ezt a környezetet, mert itt fogunk az előadás elkészültéig élni. Másrészt ez a hely megérdemli, hogy így bánjunk vele, vagyis szépként mutassuk be.”

A Tanyaszínház Pé'z, hová mész című előadását Ricz Ármin és Berta Csongor rendezi majd. A darab Marin Držič Dundo Maroje című műve alapján készül.

Magyar Attila, főkoordinátor, Tanyaszínház: „A két főiskolás osztály vesz benne részt, és egy-két amatőr színész is. Huszta Dániel visszatér mint régi veterán. Ő lesz az egyik főszereplő. Puskás Zoltán a kosztüm és a díszlet körül tevékenykedik. Pálfi Ervin a zenével foglalkozik.”

A bemutató július 28-án lesz Kavillón. Az előadást 25 településen mutatják be idén.
 

Kavilló
Tanyaszínház

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.