Ugrás a tartalomra

Nyugat-Bácskában járt a Forum könyvbusza (videó)

2016.11.29
17:15
Nyugat-Bácskában tart körutat a Forum Könyvkiadó Intézet könyvbusza
Nyugat-Bácskában tart körutat a Forum Könyvkiadó Intézet könyvbusza. A Könyvet a szórványba! program részeként ma Gombos, Doroszló, Zombor és Bezdán általános iskoláiba vitték el a kiadványaikat. A diákok Patak Márta magyarországi íróval is találkozhattak. A doroszlói általános iskolában a diákok több, gyermekeknek szóló könyvvel is megismerkedhettek, ezen kívül belelapozhattak a szerb-magyar szótárba is, ami nemrégiben jelent meg. A gyerekek nagy izgalommal fogadták a könyveket, volt, aki vásárolt is. Müller Lilla, tanuló: „Én legjobban a hosszabb meséket szeretem, mert nagyon szeretek olvasni, nekem nincs kedvencem, mivel én majdnem mindegyiket szeretem.” Szabó Alex, tanuló: „Kedvenc íróm Petőfi Sándor, kedvenc könyvem a Szeleburdi család volt és itt az a cirkuszos könyv volt a legjobb.” Turkás Zsófi, tanuló: „Volt egy érdekes kicsike könyv, meg is vettem, egy rečnik, ami igazából a mi nyelvünket cifrázza ki, amit a magyarok máshogy használnak, és biztos, hogy el fogom olvasni és a családomnak is megmutatom, fogadni merek, hogy nekik is tetszeni fog.” vlcsnap-2016-11-29-17h16m00s111 A doroszlói Petőfi Sándor Általános Iskolában 101 gyerek tanul, magyar nyelven 46-an. Klemm Valéria igazgató elmondta, nagyon fontosak számukra az olyan lehetőségek, mint a könyvbusz. „Sajnos, a technika már kitúrja valamennyire a könyveket, ez így, hogy megtapogathatják, megfogják, megszagolják, nézik, egy kicsit szorosabb és intimebb kapcsolatot alakíthat ki a gyerekek és a könyvek között, a könyvvel kapcsolatos élmények miatt.”



A Forum Könyvkiadó Intézetnek a megjelentetésen kívül célja a könyvek és az írók megismertetése is az olvasóval. Brenner János, a Forum Könyvkiadó Intézet munkatársa: „Mindig törekszünk arra is, hogy az ilyen könyvbuszos eseményeket valamilyen más programokkal kiegészítve próbáljuk még vonzóbbá tenni, így most idén itt van velünk Patak Márta magyarországi szerzőnk, így nem csak a könyveket láthatják a legkisebbek és a legnagyobbak, hanem a szerzőinkkel is találkozhatnak.” Doroszlón kívül Gombosra, Zomborba és Bezdánba is eljutottak a Forum Könyvkiadó Intézet kiadványai. vlcsnap-2016-11-29-17h16m38s233
fórum
szórvány
könyvbusz
Nyugat-Bácska

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:09

Húsvét Palicson

Hatodik alkalommal szervezik meg a Húsvét Palicson nevet viselő hagyományápoló foglalkozást az ortodox ünnepek alkalmából.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.