Ugrás a tartalomra

Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál lesz Szabadkán

2017.09.05
17:11
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon TV archívum
Izgalmas előadásokon, fotókiállításon és koncerteken keresztül ismerhetik meg jobban a zsidó kultúrát azok, akik ellátogatnak Szabadkára az Őszi Zsidó Kulturális Fesztiválra.

Izgalmas előadásokon, fotókiállításon és koncerteken keresztül ismerhetik meg jobban a zsidó kultúrát azok, akik ellátogatnak Szabadkára az Őszi Zsidó Kulturális Fesztiválra. A programot sajtótájékoztatón ismertették a szervezők.

Szabados Róbert, a Szerbiai Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke elmondta, az idei fesztivál helyszínei között nem szerepel a zsinagóga, annak felújítása ugyanis jelenleg is tart, és nagyon jó ütemben halad. Hozzátette, az év végéig elkészülhet a belső tér felújítása is. A programismertetőn Steinfeld Josua a Szabadkai Zsidó Hitközség elnöke is részt vett.

Az eseménysorozat szeptember 10-én a Zsidó imák zenéje című koncerttel kezdődik. Másnap egy fotókiállítást és a Mr. Gaga című film vetítését tartják a Szabadegyetemen este 19 órától. Aki pedig megkóstolná a hagyományos zsidó édességeket, látogasson el szeptember 12-én a helyi hitközség nagytermébe. 13-án a Harmadik Szabadkai Kántorkoncertet is megszervezik.

Kovács Róbert, a Szabadkai Zsidó Hitközség titkára: „A kántorkoncert az idén is a Szabadkai Zsidó Hitközségnek és Szabadka lakóinak egy ajándék Magyarország Főkonzulátusától. Szeptember 14-én virtuális sétára indulhatunk a Szabadkai Zsidó Hitközség Nagytermében Mirko Grlica történésszel, a zsidó Szabadkán bolyongunk majd. Szeptember 16-án este 20 órától pedig a Jadran Színpadon Jelisaveta Seka Sablić színésznő estje lesz, egy szerb nyelvű előadással lép majd fel. Mindennek a koronája szeptember 17-e vasárnap 20 óra, amikor a belgrádi Braća Baruh kórus ad koncertet a Ferences templomban.”

Kovács Róbert
Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál
Szabadka

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.