Ugrás a tartalomra
Pixabay/skeeze

Ötven éve hunyt el Judy Garland

2019-06-23
16:38
Forrás
Pannon RTV
Ötven éve, alig 47 évesen halt meg Judy Garland, az amerikai szórakoztatóipar egyik legnagyobb, egyben legtragikusabb sorsú alakjainak egyike.

Ünnepelt gyereksztár, majd fizikálisan és mentálisan megtört művésznő. Az igazi áttörést az 1939-ben bemutatott Óz, a csodák csodája jelentette számára. Dorothy a kansasi szürkésekből elkerült Óz csodálatos, színes birodalmába. A film legemlékezetesebb pillanatát, az Over the Rainbow azaz a Túl a szivárványon című dalt a stúdió eredetileg ki akarta vágni, de a próbavetítések után megváltoztatták véleményüket. Öt évtizeddel halála után azonban még most is legenda. Nevét Tori Amos, Lady Gaga vagy az ír U2 együttes dalaiban is megemlítik. 1975-ben szülőházában múzeuma nyílt. Életének utolsó hónapjairól szól Peter Quilter End of the Rainbow (A szivárvány vége) című színműve; az ebből készült, Judy című film főszerepét az Oscar-díjas Renée Zellweger alakítja, a bemutató a tervek szerint ősszel lesz az Egyesült Államokban.

elhunyt
Judy Garland

Most

22:23

Györe elődöntős Umagban

Györe László bejutott az 586 140 euró összdíjazású umagi, 250-es tenisztorna elődöntőjébe, miután 162 percnyi küzdelem után 6:4, 6:7 (6-8), 6:3 arányban nyert az argentin Leonardo Mayer ellen.
22:15

Brit tankhajót foglalt le Irán

Újabb incidens történt a világ egyik legfontosabb vízi útján, a Perzsa-öböl bejáratát jelentő Hormuzi-szorosban, amelyen keresztül a Közel-Kelet olajforgalmának jelentős része bonyolódik.
20:31

Magasabb lesz az alma ára?

A szélsőséges időjárás miatt idén várhatóan 450 ezer tonna lesz az almatermés Magyarországon, amely a tavalyi mennyiség fele, ezért az átlagosnál magasabb árakra lehet számítani.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.