Ugrás a tartalomra

Ötven éve hunyt el Judy Garland

2019.06.23
16:38
Forrás
Pannon RTV
Ötven éve, alig 47 évesen halt meg Judy Garland, az amerikai szórakoztatóipar egyik legnagyobb, egyben legtragikusabb sorsú alakjainak egyike.

Ünnepelt gyereksztár, majd fizikálisan és mentálisan megtört művésznő. Az igazi áttörést az 1939-ben bemutatott Óz, a csodák csodája jelentette számára. Dorothy a kansasi szürkésekből elkerült Óz csodálatos, színes birodalmába. A film legemlékezetesebb pillanatát, az Over the Rainbow azaz a Túl a szivárványon című dalt a stúdió eredetileg ki akarta vágni, de a próbavetítések után megváltoztatták véleményüket. Öt évtizeddel halála után azonban még most is legenda. Nevét Tori Amos, Lady Gaga vagy az ír U2 együttes dalaiban is megemlítik. 1975-ben szülőházában múzeuma nyílt. Életének utolsó hónapjairól szól Peter Quilter End of the Rainbow (A szivárvány vége) című színműve; az ebből készült, Judy című film főszerepét az Oscar-díjas Renée Zellweger alakítja, a bemutató a tervek szerint ősszel lesz az Egyesült Államokban.

elhunyt
Judy Garland

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.