Ugrás a tartalomra

Palicson lépett fel a szabadkai és a linköpingi Pro Musica (videó)

2017.05.28
19:05
A szabadkai Pro Musica Kamarakórus és a svédországi Linköping ugyancsak Pro Musica elnevezésű kórusa adott közös koncertet vasárnap délután Palicson
A szabadkai Pro Musica Kamarakórus és a svédországi Linköping ugyancsak Pro Musica elnevezésű kórusa adott közös koncertet vasárnap délután Palicson. A fellépés egyben a négynapos Orbán-napi rendezvénysorozat záróprogramja volt. Egyebek mellett szerb, macedón, magyar és svéd népdalokat hallhatott a közönség a szabadkai és a svédországi kórusok előadásában a palicsi Vigadóban. A közös koncertet több hónapos egyeztetés előzte meg. Tumbász Gabriella, elnök, Pro Musica Kamarakórus, Szabadka: „A két Pro Musica február óta működik együtt. Ők találtak meg minket az interneten keresztül. Az ő karnagyuk 1962-ben alakította a kórust Linköpingben, és az volt a célja, hogy a különböző embereket, kultúrákat és a nyelveket közelebb hozza egymáshoz. Ezért többnyire népdalokat énekelünk. Mi is, és ők is.” ket pro musica 2 A közös koncertre 32 svédországi énekes érkezett Palicsra. Karin Westberg, karnagy, Pro Musica Kamarakórus, Linköping, Svédország: „Több svéd dalt is előadunk, népdalokat, de Abbát is énekelünk majd, illetve Simon és Garfunkelt. Valamint együtt, kórus nélkül egy svéd népdalt, a Dana danát - természetesen tökéletes magyar nyelven.” ket pro musica 3 ket pro musica 4 A közönség hangos tapssal jutalmazta a két kórus közös előadását.



svéd
Pro Musica
szabadkai

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.