Ugrás a tartalomra

Palojtay János koncertezett hétfőn este Szabadkán

2017.11.21
10:26
2024.03.19
08:51
Forrás
Pannon RTV
A népszerű zongoraművész a Kortárs Galériában lépett fel az International Piano Fest keretében.

A magyarországi Palojtay János koncertezett hétfőn este Szabadkán. A nemzetközi zongorahangversenyen az elkövetkező napokban is számos koncertet hallhatnak az érdeklődők.     

Palojtay János bizonyos szempontból zenész családban nőtt fel. Bár szülei nem foglalkoztak zenével, több testvére is inspirálta, hogy elinduljon ezen a pályán. Mára már elismert zongoraművész. Palojtay János, zongoraművész, Magyarország: „Annak a programnak egy részét fogom eljátszani, amivel most Európában egyébként is turnézok, mert Siff András zongoraművész minden évben kiválaszt három fiatal zongoristát a világban, akiket felkér erre a sorozatra. Az a neve, hogy Building Bridges. Tehát hidakat építünk valahogy a fiatal zenész és a közönség között, hogy ne a versenyezés legyen az egyetlen út.”

A zongorafesztivál ötlete a szerbiai Zongoratanárok Szövetsége által tartott nyári mesterkurzusból eredt, ahol fiatal zongoristáknak tartottak képzést a Szabadkai Zeneiskolában. Görög Noémi, vezető, Electe Civil szervezet, Szabadka: „A fellépők Izraelből, Japánból, Németországból, Olaszországból, Magyarországról és persze Szerbiából is érkeztek hozzánk. November 19-én nyitottunk a szabadkai Városháza dísztermében. Yuval Admony izraeli és Tami Kanazawa japán zongoraművészek koncertjét hallhatták.”

A fesztivál hatnapos, amely során tíz koncert várja a zenekedvelőket a Városháza dísztermében, illetve a Szabadkai Kortárs Galériában.

Palojtay János
koncert
zongora
Szabadka

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.