Ugrás a tartalomra
Palojtay János
Pannon RTV

Palojtay János koncertezett hétfőn este Szabadkán

2017-11-21
10:26
2017-11-21
21:21
Forrás
Pannon RTV
A népszerű zongoraművész a Kortárs Galériában lépett fel az International Piano Fest keretében.

A magyarországi Palojtay János koncertezett hétfőn este Szabadkán. A nemzetközi zongorahangversenyen az elkövetkező napokban is számos koncertet hallhatnak az érdeklődők.     

Palojtay János bizonyos szempontból zenész családban nőtt fel. Bár szülei nem foglalkoztak zenével, több testvére is inspirálta, hogy elinduljon ezen a pályán. Mára már elismert zongoraművész. Palojtay János, zongoraművész, Magyarország: „Annak a programnak egy részét fogom eljátszani, amivel most Európában egyébként is turnézok, mert Siff András zongoraművész minden évben kiválaszt három fiatal zongoristát a világban, akiket felkér erre a sorozatra. Az a neve, hogy Building Bridges. Tehát hidakat építünk valahogy a fiatal zenész és a közönség között, hogy ne a versenyezés legyen az egyetlen út.”

A zongorafesztivál ötlete a szerbiai Zongoratanárok Szövetsége által tartott nyári mesterkurzusból eredt, ahol fiatal zongoristáknak tartottak képzést a Szabadkai Zeneiskolában. Görög Noémi, vezető, Electe Civil szervezet, Szabadka: „A fellépők Izraelből, Japánból, Németországból, Olaszországból, Magyarországról és persze Szerbiából is érkeztek hozzánk. November 19-én nyitottunk a szabadkai Városháza dísztermében. Yuval Admony izraeli és Tami Kanazawa japán zongoraművészek koncertjét hallhatták.”

A fesztivál hatnapos, amely során tíz koncert várja a zenekedvelőket a Városháza dísztermében, illetve a Szabadkai Kortárs Galériában.

Palojtay János
koncert
zongora
Szabadka

Most

13:35, Frissítve: 13:56

Mátyás király emlékév 2018-ban

Potápi Árpád János közölte: a Kárpát-medence magyarsága az emlékévhez kapcsolódva számos közös rendezvényt, konferenciát tart majd, kiállítást, illetve a fiataloknak történelmi versenyeket szerveznek.
13:09, Frissítve: 13:28

Lakásépítési projektbe kezd Szerbia

Tavaszra kezdik építeni hat városban a rendőröknek, a katonáknak és a biztonsági szolgálat alkalmazottainak szánt lakásokat – erősítette meg Aleksandar Vučić államfő.
12:58, Frissítve: 13:09

Putyin elrendelte az orosz csapatok visszavonását

Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki villámlátogatásra érkezett Szíriába, a hmejmími orosz légi támaszpontra.
11:53, Frissítve: 11:59

Vučić a francia elnökhöz utazik

Franciaországba utazik Aleksandar Vučić szerb államfő, este pedig kétoldalú tárgyalásokat folytat majd Emmanuel Macron francia elnökkel - írja a Tanjug.
11:07, Frissítve: 11:17

„Az emberekben ott van az önzetlen szeretet”

Őrizd a lángot! címmel tartott jótékonysági adventi koncertet az adai színházteremben Fehér Nóra énekesnő. Az est bevételét a súlyos betegségben szenvedő Orcsik Dorkának és családjának ajánlotta fel.

Népszerű

Autótolvajok, Zentai Magyar Kamaraszínház

Zentán bemutatták az Autótolvajokat

Vastapssal ünnepelte a nézőközönség Németh Ákos: Autótolvajok című darabját, amelyet tegnap mutatott be a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata az újonnan felavatott kamarateremben.