Ugrás a tartalomra

Páratlan zenei élmény kiállítással körítve

2021.09.17
12:23
2021.09.17
16:45
Forrás
Pannon RTV
Kamarazenei koncertet tartottak tegnap este a belgrádi Collegium Hungaricumban. A Hárfafesztivál keretében megszervezett eseményen egy festménykiállítást is megnyitottak.

Egyedi produkciót élvezhettek a belgrádi Collegium Hungaricumba látogató zenekedvelők. A koncerten a hárfa mellett csellón és fuvolán is játszottak a művészek.

Kovács Tímea, Pancsova: „Én hárfáztam régebben, úgyhogy élmény volt idejönni és meghallgatni a koncertet. Nagyon tetszett, nagyon jó volt. Nagyon pozitív élményekkel fogok hazamenni, az biztos.”

A koncerttel egybekötve Marija Puzigaća belgrádi festő kiállítását is megnyitották. Festményei egy portrésorozatot mutatnak be, amelyet a nagymamájáról készített: „Szerettem volna megfogni, rabul ejteni egy pillanatot az időben. Megörökíteni ezeket a pillanatokat. A festmények az időbeliség emlékművei, tehát egy bizonyos idő van megörökítve rajtuk.”

A zenei rendezvény ez alkalommal a zöldebb világ jegyében zajlik. A kulturális központban megtartott koncerten is egy jobb környezet gondolatát szerették volna népszerűsíteni.

Ivana Pavlović, hárfás: „Nemcsak az ökológiai pillanatát egy jobb környezetnek, hanem a jobb egymás közötti viszonyokat is. Főleg az idősekhez való viszonyulást, mivel a kiállított portrék is egy nagymamát ábrázolnak. Ha az elhangzott zenei szerzemények kiválasztásáról van szó, az Öt árnyalat zenei darab címe is épp ezekről a finom árnyalatokról árulkodik, amik sokat jelentenek az életben, de gyakran megfeledkezünk róluk.”

A belgrádi Hárfafesztivál 21-dik alkalommal került megszervezésre.

Collegium Hungaricum
kiállítás
koncert
kamarazene

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.