Ugrás a tartalomra

Pesitz Mónika kapta idén a Pataki Gyűrű-díjat

2018.10.29
21:38
2018.10.30
15:51
Forrás
Pannon RTV
Pesitz Mónikáé a vajdasági Oscarnak is nevezett Pataki Gyűrű-díj. A gálaműsorban, amelynek keretében hétfőn átadták a rangos elismerést, most kabaréhangulatot igyekeztek a színpadra idézni.

Zenés paródia és klasszikus kabaréjelenetek váltották egymást az idei gálaműsoron, amivel a Délvidéki Magyar Színjátszás Napját ünnepelték Szabadkán. Oláh Tamás, a zsűri elnöke a tavalyi évad előadásai alapján méltatta a négy vajdasági színház jelöltjeit: „Nem akármilyen társulataink vannak nekünk itt Vajdaságban. A közönség igényeit szem előtt tartva, teret engednek a minőségi önfeledt szórakoztatásnak, de nem riadnak vissza a járatlan utaktól, szabad és bátor kísérletezéstől sem. Mindeközben rólunk, közösségünkről a vajdasági emberekről is érvényesen fogalmaznak.”

Pesitz Mónikát a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának színészét a Mi történt Baby Jane-nel? című előadásának főszerepéért díjazták.
 

Mónika azt mondja, nagyon fontos, hogy a színész kapjon egy olyan szerepet, mint amilyen Baby Jane, mert ez egy olyan szerep, ami szerepálom lehet egy színésznőnek.

Pesitz Mónika, az idei Pataki Gyűrű-díj nyertese: „Nagyon sok minden közrejátszik abban, hogy az ember megkapjon egy elismerést. Minden színész dolgozik és jól akarja csinálni a dolgát, és van, amikor úgy érzi jól csinálja, aztán mégsem tetszik a nézőnek, vagy a zsűrinek , vagy a kritikusnak. Van amikor nagyon meg akarja csinálni és nem sikerül, elmegy mellette, van amikor a rendező mást gondol és a színész is mást gondol. Szóval nagyon sok mindennek kell összejátszania ahhoz, hogy valami jó legyen.”

A színésznő egyben megnyerte a 10-es díjat is, amelyet az Újvidéki Művészeti Akadémia színészhallgatói osztanak ki az évad legjobb alakításáért.

Pataki-gyűrű díj
Pesitz Mónika

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.