Ugrás a tartalomra

A Piroska gyerekmusicalt játszották a Szabadkai Gyermekszínházban

2018.05.22
13:10
2018.05.22
16:19
Forrás
Pannon RTV
A Piroska című gyerekmusicalt láthatta két alkalommal a szabadkai közönség a Gyermekszínházban.

A zenés színpadi előadás a horvátországi Vinkovciból érkezett, a Joza Ivakić Városi Színház fiatal társulata hozta el Szabadkára, mivel a két intézmény szorosan együttműködik. A zenés-táncos előadásnak és a benne elhangzó tizenhét dalnak Vladimir Andrić a szerzője. A musicalt február végén mutatták be Vinkovcin, majd több helyen játszották. Voltak már a szerbiai Mitrovicán, Szabadka után pedig Monostorszeg közönsége láthatja őket. Zdenko Rečić színházigazgató elmondta, nagy örömmel jöttek Szabadkára, hiszen már nyolcvanöt éve virágzó az együttműködés közöttük, az itteni horvát kisebbség pedig anyanyelvén hallhatta az előadást.

Zdenko Rečić, színházigazgató, Joza Ivakić Városi Színház, Vinkovci: „Szeretünk Szabadkán vendégszerepelni, mert itt mindig jó a fogadtatás. Szépen fogadnak bennünket a Szabadkai Gyermekszínházban és a Szabadkai Népszínházban is. Mi ezt a vendéglátást igyekszünk viszonozni. Különösen azért is jó Szabadkán, mert előadásainkat mindig megnézik a horvát nemzeti közösség tagjai is.”

Piroska
gyermekmusical
Szabadka
Szabadkai Gyermekszínház
Vinkovci
Joza Ivakić Városi Színház

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.