Ugrás a tartalomra

Reneszánszát éli a koboz

2019.12.29
11:36
2019.12.29
16:37
Forrás
Pannon RTV
Évzáró gálaműsort tartottak Csantavéren szombat este a színházteremben. A népzene, a néptánc, a mesemondás és a modern tánc mellett hegedűszó is volt, sőt kobozt is megszólaltattak.

A nézőtér sorai percek alatt megteltek érdeklődőkkel. A rendezvényen többek között fellépett a Mendicus Művészeti Központ tamburazenekara, a Hunyadi János Általános Iskola diákjai, a helyi Csipetke és Szénaboglya néptánccsapat, valamint a My Dance Táncklub is. Szedlár Barna Rózsa szervező elmondta: Csantavéren hagyományosan megrendezzük minden évben a szilveszteri műsort. A tanévet az iskolában a karácsonyi műsorral szoktuk zárni, méghozzá a templomban 23-án. Ez a művészeti műsor a Mendicus Művészeti Központ és a helyi közösség szervezésében jött létre. Természetesen az iskola vállalja magára ilyenkor a főszervező szerepét.

A közönség a program során többek között a helyi zenetanár, Bakos Árpád kobozmuzsikáját és lánya, Bakos Réka fellépését is figyelemmel kísérhette. Bakos Árpád elmondta: „Ez volt az első önálló és nyilvános föllépésünk Rékával, a népdalok moldvai kettő és egy általánosan ismert, a hangszer pedig a koboz, ami tényleg elég ritka, de remélhetőleg itt Vajdaságban is el fog terjedni. Jelenleg Magyarországon éppen reneszánszát éli ez a hangszer, és nagyon örülök neki.”

A zenész lánya, Bakos Réka két éve foglalkozik komolyabban énekléssel: „Zeneiskolába járok, népzeneiskolába és apu oldalán, épphogy nem sírtam.

A helyiek számára kiemelt fontosságú a falu művelődési élete, ezt bizonyította a nagyszámú érdeklődő is. A rendezvényt minden évben megszervezik a településen.

Csantavér
évzáró
színházterem
koboz
hegedű
Mendicus Művészeti Központ
tambura
Bakos Árpád
Bakos Réka

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.