Ugrás a tartalomra

A szabadkai Kosztolányi gimnázium csapata nyerte a KSZFV fődíját

2019.04.06
10:00
2019.04.06
18:27
Forrás
Pannon RTV
Négy színházi előadás és 12 kisfilm mérettetett meg az idei Középiskolások Szín- és Filmművészeti Vetélkedőjén, Zentán.

A vetélkedő legjobb előadása díját a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium csapata kapta meg. A legjobb film kategóriában a szabadkai Szloboda Szonja kisfilmje bizonyult a legkiemelkedőbbnek.

A zentai Művelődési Házban már a reggeli órákban kezdetét vette a Középiskolások Szín- és Filmművészeti Vetélkedője. A versenyen összesen 4 színházi és 12 filmművészeti alkotást mutattak be.

Varga Andrea, színjátszó, Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium, Szabadka: „Az elmúlt években kaptunk hideget, meleget a zsűritől a KSZFV-n, és igazából most is erre számítottunk, viszont nagyon kellemes meglepetés volt, hogy tetszett, és nagyon jólesett a dicséret, és szerintem hihetetlen motiváció mindenkinek.”

Az idei évben több új színjátszópalánta csatlakozott a bemutatkozó csoportokhoz, és a filmes kategóriában is egyre több vállalkozó szellemű fiatal mutatja be alkotói tehetségét.

Nyilas Orsolya, tag, MayFly Film Club, Zenta: „Egyrészt magamra veszem a kritikákat, építő jelleggel, természetesen. A mostani beszélgetésből is rengeteget tanultam, olyan kritikát kaptam rá, amit még nem hallottam, ami tényleg átbillentett bennem valamit, amit megéri átgondolni.”

A zsűritagok szerint nagyon nehéz egyöntetű döntést hozni a díjazás során, hiszen évről, évre egyre színvonalasabb alkotások jelennek meg a vetélkedőn.

Krizsán Szilvia, zsűritag, KSZFV: „A zsűrinek, akárki is üljön a zsűriben, egy dolga van: eldöntenie azt, hogy neki mi tetszett a legjobban, hiszen beszélhetünk univerzális értékekről, művészi értékekről, igazából ez mindig függ az adott zsűri ízlésvilágától.”

A legjobb, díjazott alkotásokat újra bemutatják majd a jövő hétvégén, Óbecsén, a Középiskolások Művészeti Vetélkedőjének gálaestjén.

Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium
Középiskolások Szín- és Filmművészeti Vetélkedője
Zenta

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.