Ugrás a tartalomra

Szabadkai Zeneiskola - A muzsika és az ének ereje

2023.04.25
21:59
2023.04.26
06:17
Forrás
Pannon RTV
Számtalan pozitív hatása miatt érdemes már gyermekkorban sok zenét hallgatni vagy akár tanulni is, erre pedig megfelelő lehetőséget nyújt a Szabadkai Zeneiskola, ahol már 6 éves kortól magyarul is tanulhatnak a zene szépségeiről.

Javítja a memóriát, a kognitív képességeket, fejleszti az íráskészséget, a számolást, a problémamegoldó képességeket, illetve a hangulatot is - ez a tevékenység pedig nem más, mint a zenetanulás.

Többet mosolyognak és jobban kommunikálnak azok a gyerekek, akik zeneórákra járnak. Ez csupán egy az előnyök közül, amelyek a zenetanulással járnak.

Pálfi Péter még az általános iskolában ismerkedett meg jelenleg kedvenc hangszerével, a tamburával.

A negyedikes Bagi Lea életét már gyermekkora óta végigkísérte a zene szeretete. A pengetős hangszereket kedvelte legjobban. Az egyetemi tanulmányait bár másik szakon folytatja, tamburáját azonban nem hagyja porosodni.

A összetett dallamok megszólaltatásához viszont szükséges az elméleti tudás is. Ehhez olyan tantárgyakra van szükség, mint a harmónia, paritúra olvasás, szolfézs és kontrapunkt. Szükséges továbbá a zeneszerzők és különböző korok ismerete is, amelyet zenetörténelem órán tanulhatnak meg a diákok.

A zenéléshez elengedhetetlen a jó ritmusérzék, amely leginkább a dobosoknál nyilvánul meg. Goran Evetović, a Szabadkai Zeneiskola dobtanára szerint, egyre népszerűbb hangszerről van szó, amely egyebek mellett a koncentrációt, a kézügyességet és a koordinációt fejleszti.

A Szabadkai Zeneiskola ingyenes felvételi előkészítőórái már javában zajlanak, a felvételi vizsga májusban lesz. A zenei középiskolába minden gyermek jelentkezhet, aki rendelkezik alapfokú zeneiskolával. Aki viszont nem, ne csüggedjen, különbözeti vizsgával ő is felvételizhet.

A zeneóvodába a tanárok már 6 éves kortól várják a gyermekeket, ahol először a hangokkal és ritmusokkal ismerkednek meg, majd idővel a gyerekek által kiválasztott hangszerrel is megbarátkozhatnak. Ez lehet zongora, hegedű, trombita, cselló és még sok más hangszer is.

Szabadkai Zeneiskola
Zeneiskola
muzsika
zene
ének

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.