Ugrás a tartalomra

A Szakkör program meghódította Vajdaságot

2023.05.15
08:19
2023.05.15
16:07
Forrás
Pannon RTV
2023-ban is megszerzik A Szakkör programot Vajdaságban, amely a magyarországi Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében, és a magyarkanizsai Felnőttképzők Regionális Hálózatának koordinálásával valósul meg.

Idén is öt fős csoportok jelentkezését várják, akik 20 órás online képzésen vehetnek majd részt.

A Szakkör program meghódította Vajdaságot az elmúlt években. A kézműves szakkörösök számos lehetőség közül válogathattak. Az oromi Muhi Zsuzsanna is több területen kipróbálta magát a programban.

„Öt fős csoportok dolgoznak, 20 videót kell feldolgozunk, tehát ez átlagban 20 együtt töltött 2 óra hossza. Hetente találkoztunk. Mindenkinek nagyon tetszik, mindenki tanul valamit, kis társaságok, barátságok alakulnak ki.”

A 2023/2024-es évben is van lehetőségük Vajdaság-szerte az érdeklődőknek, hogy szakkörösök legyenek, sőt ebben az évben a lista is bővült, összesen 18 szakkör közül válogathatnak.

Keszég Anett, munkatárs, Felnőttképzők Regionális Hálózata: „A 2022-es programban egyértelműen a gyertyaöntés, a bútorfestés és a mézeskalács szakkörök voltak a legnépszerűbbek, azonban most három új szakkörrel bővült a palettánk. Ezek pedig a natúr kozmetikumok készítése, a baba-mama horgolás és a szövés. Most kiemelném a natúrkozmetikát, most ez a legérdekesebb az emberek körében, eziránt kapjuk a legtöbb kérdést.”

A képzések ingyenesek, az alapanyagokat és az eszközöket is biztosítja a Nemzeti Művelődési Intézet. Jelentkezni május 20-ig lehet a 063-545-293-as telefonszámon vagy az anett@cnesa.rs e-mail címen.

Vajdaság
A Szakkör
A Szakkör program
Nemzeti Művelődési Intézet
Magyarkanizsa
Felnőttképzők Regionális Hálózata

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.