Ugrás a tartalomra

A szecesszió hatja át a Nemzetközi Ex Libris tárlatát

2021.11.19
18:30
2021.11.19
19:43
Forrás
Pannon RTV
A kiállítás a szabadkai Népkörben nyílt meg.

Közel 35 művész 80 alkotásával várták az érdeklődőket a 5. Nemzetközi Ex Libris tárlatra. A kiállítás fő témája a szecesszió, amely vonalvezetőként szolgált az alkotók számára. A szerbiai és magyarországi alkotók mellett Belgiumból, Norvégiából és Lengyelországból is érkeztek művészek. A tárlatot az ismert vajdasági képzőművész, tanár, Boros György nyitotta meg. Az alkotások 20 napig tekinthetők meg a szabadkai Népkörben.

Boros György, képzőművész, tanár: „Ez a tárlat különleges, azért mert itt csak grafikák vannak kiállítva. A pályázat címe a Szecesszió volt, az Ex Librisekben. Tudni kell, hogy mik azok az Ex Librisek. Azok kis grafikák, amelyek különböző technikai eljárásokkal készülhetnek. Kezdve a lino metszettől az aqua tintáig. Tehát a rézkarcig, a rézmetszetig. De elfogadtuk azokat a munkákat is, amelyeket számítógéppel terveztek vagy nyomtattak.”

Nemzetközi Ex Libris
szecesszió
Boros György
kiállítás
tárlat

Most

17:13, Frissítve: 17:34

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.