Ugrás a tartalomra

Színpadon az Amikor Isten hasba rúg

2022.09.14
14:36
2022.09.14
15:43
Forrás
Pannon RTV
Holnap kezdi új évadát a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház. Lovas Ildikó Amikor Isten hasba rúg című regénye alapján készült darabot láthatja a közönség.

Lovas Ildikó Amikor Isten hasba rúg című regénye Csáth Géza sorsával, családjával és Kosztolányival való kapcsolatával is foglalkozik. Csáth Géza lánya, Kisolga is megszólal benne és megrázó módon mutatja be az árvaságot, ami az ő sorsa lett. A regénynél viszont több és sokkal másabb a színházi előadás - mondta Lovas Ildikó, József Attila-díjas író.

Lovas Ildikó, József Attila-díjas író: „Azért mondom, hogy több, mert úgy láthatjuk a szöveget, azt, amit én megpróbáltam a magam módján és minden olvasó a maga módján látja, úgy találkozzunk vele a színpadon, ahogyan az András és a színészek értelmezték, ahogyan átélték és talán nem túlzok, vagy nem haragszanak meg, ha ezt elmondom, hogy egy nagyon bensőséges folyamaton vagyunk túl, emberi folyamaton vagyunk túl egymással.”

Ez egy megérintő, komoly ritmusú, látványos előadás, ahol a belső világ külsővé tudott válni, de ugyanakkor megmaradt egyfajta intim, kommunikatív relációban a közönséggel - mondta Urbán András, a KDSZ igazgatója, az előadás rendezője.

Urbán András, igazgató, Kosztolányi Dezső Színház, Szabadka: „Ez egy nagyon fontos munka volt a számunkra. Ezeket a szavakat, hogy fontos nem protokollárisan mondom, hanem ténylegesen az történt. Egy nagyon jó próbafolyamat zajlott. Valahol eljutottunk egy olyan irányba, ami akár a számunkra is ismeretlen. Amikor elkészült az előadás akkor úgy éreztük, hogy sikerült egy - próbálok szerény maradni - szintet lépni.”

Az előadás a Kosztolányi Dezső Színház és az Újvidéki Színház koprodukciójában készült. Csütörtökön 19 óra 30 perctől tekinthető meg a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban az előadás.

Lovas Ildikó
Amikor Isten hasba rúg
Urbán András
Kosztolányi Dezső Színház

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.