Ugrás a tartalomra

Tamburazenétől volt hangos Pétervárad

2019.06.22
13:03
2019.06.22
17:40
Forrás
Pannon RTV
Felejthetetlen koncertekkel és tűzijátékkal várták pénteken az újvidéki Tamburafesztivál látogatóit Péterváradon. A rendezvénynek csaknem 800 fellépője van. A fesztivál fővédnöke idén Magyarország.

Vajdaság egyik legnagyobb értéke a tamburazene – vallják a fesztivál látogatói, akik idén is szép számban érkeztek a rendezvényre.

Biba Popović, Újvidék: „Én és az összes ittlévő barátom is nagyon szeretjük és élvezzük a tamburazenét.”

A fesztiválozókat Pálinkás Gábor, a belgrádi magyar nagykövetség titkára is köszöntötte. Maja Gavrilović Amerikából látogatott haza Újvidékre. Édesanyját kísérte el a fesztiválra.

Maja Gavrilović: „Ezt a zenét hallgatta, amikor fiatal volt és érdekes nekem ezt most hallani.”

Horvát, orosz és magyar együttesek is felléptek.

Pozsgai Gergely, prímás, Fermatta Tamburazenekar, Magyarország: „Most elég vegyes produkcióval készültünk. Mohácsi sokác, horvát dalokat hoztunk, illetve szerbiai dalokat, magyar nótát, csárdást, úgyhogy vegyesen mindent, ami a tamburába belefér az egész világban.”

Szabó Ádám, basszprímás, Fermatta Tamburazenekar, Magyarország: „Szerbiában a magyarok azért fogadnak minket szeretettel, mert mi is magyarok vagyunk, a szerbek viszont azért, mert az ő kultúrájukat is előadjuk.

Az est egyik fő attrakciója a Száztagú Cigányzenekar fellépése volt.
Beke Farkas Nándor, elnök, menedzser, Száztagú Cigányzenekar: „Hoztuk például Kodálytól a Kállai Kettőst, az Intermezzót, Erkeltől a Palotást, Montitól a Csárdást, Brahmstól a Magyar Táncokat. Tehát magyar zeneszerzőktől és külföldi zeneszerzők olyan darabjait, amelyek magyar, illetve cigány ihletésűek.”

A fesztiválon megtartották a kisegyüttesek versenyét is, idén egy újvidéki tamburazenekar győzött.

Újvidék
Tamburafesztivál
Pétervárad

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.