Ugrás a tartalomra

Tanár–Diák hangversenyt tartottak Hertelendyfalván

2019.03.25
16:37
2019.03.25
20:14
Forrás
Pannon RTV
Világszerte ünneplik Johann Sebastian Bach születésnapját. A zeneszerző tiszteletére Hertelendyfalván a református imaházban helyi magyar zenészek tartottak hangversenyt Tanár–Diák hangverseny címmel.

A hertelendyfalvi református közösség is csatlakozott a Bach Mindenkinek Fesztiválhoz, amelyben pancsovai és helyi zenészek és növendékek vettek részt. A nemzetközi programsorozatot Bach in the Subways címmel 2010-ben Dale Henderson New York-i csellista indította útjára. A hertelendyfalvi hangverseny fő szervezője a református gyülekezet kántornője, Kerekes Székely Zita volt.

Bálintné Ligeti Mária zongoraművész önálló előadóként is bemutatkozott, miután fiának, Róbertnek biztosított zongorakíséretet a fagotton való muzsikáláshoz.

Bálintné Ligeti Mária zongoraművész, zongoratanárnő, Pancsova: „Tele van a szívem szeretettel és köszönettel, hogy lehetőségünk nyílt a zene örömét megosztani a közönséggel.”

Székely Csilla már több éve dolgozik szülővárosán kívül zongoratanárként. A hazai közönségnek mindig szívesen muzsikál: „Szólistaként nem igen szoktam fellépni, én a csapatmunkát szeretem. Azt kedvelem, ha többen vagyunk a színpadon, és egy kamara zenekar van esetleg, ezt a fajta zenélést szeretem.”

A műsorban klarinéton, zongorán, fagotton és hegedűn muzsikáltak a diákok és a tanárok, majd a református egyház kórusa adta elő Bach szerzeményeit.

Hertelendyfalva
hangverseny

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.