Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Tanár–Diák hangversenyt tartottak Hertelendyfalván

2019-03-25
16:37
2019-03-25
20:14
Forrás
Pannon RTV
Világszerte ünneplik Johann Sebastian Bach születésnapját. A zeneszerző tiszteletére Hertelendyfalván a református imaházban helyi magyar zenészek tartottak hangversenyt Tanár–Diák hangverseny címmel.

A hertelendyfalvi református közösség is csatlakozott a Bach Mindenkinek Fesztiválhoz, amelyben pancsovai és helyi zenészek és növendékek vettek részt. A nemzetközi programsorozatot Bach in the Subways címmel 2010-ben Dale Henderson New York-i csellista indította útjára. A hertelendyfalvi hangverseny fő szervezője a református gyülekezet kántornője, Kerekes Székely Zita volt.

Bálintné Ligeti Mária zongoraművész önálló előadóként is bemutatkozott, miután fiának, Róbertnek biztosított zongorakíséretet a fagotton való muzsikáláshoz.

Bálintné Ligeti Mária zongoraművész, zongoratanárnő, Pancsova: „Tele van a szívem szeretettel és köszönettel, hogy lehetőségünk nyílt a zene örömét megosztani a közönséggel.”

Székely Csilla már több éve dolgozik szülővárosán kívül zongoratanárként. A hazai közönségnek mindig szívesen muzsikál: „Szólistaként nem igen szoktam fellépni, én a csapatmunkát szeretem. Azt kedvelem, ha többen vagyunk a színpadon, és egy kamara zenekar van esetleg, ezt a fajta zenélést szeretem.”

A műsorban klarinéton, zongorán, fagotton és hegedűn muzsikáltak a diákok és a tanárok, majd a református egyház kórusa adta elő Bach szerzeményeit.

Hertelendyfalva
hangverseny

Most

13:37, Frissítve: 13:45

Ünnepi kavalkád a piacon

A hagyomány szerint az ortodox nagypénteken egyedül a húsvéti előkészületek engedélyezettek, amit megérezhetett mindenki, aki kilátogatott ma a szabadkai Tejpiacra.
12:50, Frissítve: 13:34

Ünnepi ügyeletek

Munkaszüneti nap van ma Szerbiában az ortodox húsvéti ünnepek miatt. A közvállatok és intézmények többsége ügyeletet tart. Ez hétfőre is vonatkozik

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.