Ugrás a tartalomra

A Tanyaszínház rendezőjének válasza az MNT elnökének

2021.07.28
12:34
2021.07.28
17:26
Forrás
Pannon RTV
A jelen állás szerint a Tanyaszínház idei utolsó előadását láthatta a közönség Bácsfeketehegyen. Ezt írta szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében Lénárd Róbert.

A Kazimír és Karolina című előadás rendezője döbbenettel olvasta, hogy - mint Lénárd fogalmazott - a Magyar Nemzeti Tanács betiltja az előadást. Aláhúzta: a szöveg majd' száz éves, Ödön von Horváth neve és opusza része a közös európai kultúrkincsnek. A rendező közleményében kiemelte: a darab tanulságos, emberi érzéseket és társadalmi problémákat fogalmaz meg. Azt a gondolatot képviseli miszerint a színház nem szabad, hogy puszta szórakozás legyen. Mint ismeretes, Hajnal Jenő tegnapi közleményében azt kérte: Mondja le a Tanyaszínház az idei turnéjának további állomásait. Mint az MNT elnöke fogalmazott: a Tanyaszínház repertoárjára az elmúlt években olyan darabok kerültek, amelyek az öncélú közönségességet, a parttalan ízléstelenséget, a közönség alpári provokálását jelenítették meg. A legutóbbi előadás épp a gondtalan, minden korosztálynak szóló színházi élményt nem tudja elvinni közösségeinkbe, a társulat előadása a Tanyaszínház fényes múltját, örökségét kérdőjelezi meg - húzta alá Hajnal Jenő. A Tanács elnöke arra kérte a szervezőket, hogy mondják le a többi helyszínt. Mindezt annak reményében, hogy közös erővel újragondolhassák a színház működését és repertoárját. A Tanyaszínház tegnap estére tervezett kishegyesi előadása elmaradt.

Lénárd Róbert reakciójának teljes szövegét alább olvashatják el.

Csatolmányok
lenard-robert-levele.doc
Tanyaszínház
MNT
Lénárd Róbert
Hajnal Jenő
Kazimír és Karolina freak show

Most

08:07, Frissítve: 08:52

Napos, de hűvös idő

A 0 és 2 fok közötti délelőtti értékek után, a délután folyamán 11 fokig is felmelegedhet a levegő.

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.