Ugrás a tartalomra

Tessék pályázni!

2022.09.20
10:21
2022.09.20
16:24
Forrás
Pannon RTV
Jelenleg három aktuális pályázat fut az adai Szarvas Gábor Könyvtár szervezésében.

Október 15-ig van lehetőség jelentkezni a magyar fotográfia napja alkalmából meghirdetett Nyílt tekintettel címet viselő fotópályázatra, amely Kálmán Kata munkásságát dolgozza fel. A négytől tízéves korosztályt megszólító Lego-pályázat beküldési határideje szeptember 28. Ide Legóból készült alkotásokat várnak a szervezők. Mindemellett meghirdettek a Magyar Nyelvőr nyelvművelő folyóirat 150 éves jubileuma alkalmából rajzpályázatot, amelynek lényege, hogy érdekes, sokszor vicces kifejezéseket rajz formájában jeleníthetnek meg a részvevők. Ilyen szó például a lebel, az ódondász vagy a kajdács is.

Papp Horváth Csilla, munkatárs, Szarvas Gábor Könyvtár, Ada: „Hét kifejezést választottunk a gyerekeknek, ezeket szeretnénk, ha lerajzolnák. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy mit képzelnek a hét szó mögé. Arra kérjük a szülőket és a pedagógusokat, ha utána is néznek, ne árulják el a gyerekeknek, hogy mit takar ez a hét kifejezés. Egyvalamit kell, hogy kiválasszanak, azt rajzolják le, és hozzák be nekünk. Ha nem községbeli gyerekekről van szó, mert általános iskolásoknak szól ez a pályázati kiírás, részt vehetnek községen kívüli gyerekek is, arra kérjük ilyen esetben a pedagógust vagy a szülőt, hogy postázzák el a rajzot.”

Szarvas Gábor Könyvtár
Szarvas Gábor Könyvtár Ada

Most

13:10, Frissítve: 13:27

Ne hagyjuk elveszni a disznótorozás hagyományát!

Hagyományos disznótoron vehettek részt az érdeklődők a szabadkai Makkhetes helyi közösségben. Az esemény célja, hogy tovább őrizzék a tradíciót, megismertessék a fiatalok körében is, majd a befolyt összeget jótékony célja fordítsák.
12:11, Frissítve: 12:22

Zenés könyvbemutató Magyarkanizsán

Közelít valaki címmel tartotta meg zenés könyvbemutatóját Vári Fábián László Kossuth-díjas kárpátaljai költő Magyarkanizsán a Regionális Kreatív Műhely próbatermében.

Népszerű