Ugrás a tartalomra
gyermkszínház
Pannon RTV

Több díjat is bezsebelt a Szabadkai Gyermekszínház Szarajevóban

2017-10-10
21:36
2017-10-10
21:42
Forrás
Pannon RTV
A legjobb előadásnak járó díjat kapta a Szabadkai Gyermekszínház Jancsi és Juliska című szerb nyelvű előadása.

A Szabadkai Gyermekszínház Jancsi és Juliska című szerb nyelvű előadása a szarajevói LUT Fest nemzetközi gyermekszínházi fesztiválon elnyerte a legjobb előadásért járó díjat. A Gyermekszínház összesen négy külön elismerésben részesült: Grand Prix és Radoslav Lazić Arany anima emlékdíjban a legjobb előadásért, díjazták Todor Valovót, a darab rendezőjét, valamint Jasmina Pralija fiatal színésznőé lett a legjobb bábszínészi díj.

Szabadkai Gyermekszínház
Szarajevó
LUT Fest

Most

20:54

Borús napok jönnek

Vasárnap borult lesz az ég, Szabadka területén havas eső is előfordulhat. A hőmérséklet csökken, a legmelegebb órákban 3 Celsius-fok, éjszaka pedig fagypont körüli hőmérséklet lesz.
20:12

Fegyvert foglalt le a koszovói rendőrség

Két pisztolyt, lőszert és két kést foglalt le a koszovói rendőrség egy Gračanica melletti faluban hat albán nemzetiségű személytől. Az előállítottaktól pénteken két fémrudat is elkoboztak.
20:00, Frissítve: 20:10

A perui tengerparton tartott misét Ferenc pápa

Peru északi részén, Trujillo tengerpartján tartott misét Ferenc pápa szombaton, és azzal vigasztalta a tavalyi áradásokban földönfutóvá vált lakosságot, hogy együtt az élet minden viharát túlélhetik.
19:42, Frissítve: 23:20

Véget ért a 40. Dakar-rali

Az autósoknál a spanyol Carlos Sainz, a motorosoknál az osztrák Matthias Walkner bizonyult a legjobbnak. Gyenes Emánuel a 23. lett, Saghmeister Gábor a 79. helyen fejezte be a túrát.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.
Autótolvajok, Zentai Magyar Kamaraszínház

Zentán bemutatták az Autótolvajokat

Vastapssal ünnepelte a nézőközönség Németh Ákos: Autótolvajok című darabját, amelyet tegnap mutatott be a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata az újonnan felavatott kamarateremben.