Ugrás a tartalomra

Törőcsik Marira emlékezik Verebes Ernő

2021.04.17
06:33
2021.04.17
15:10
Forrás
Pannon RTV
A zentai születésű Verebes Ernő a budapesti Nemzeti Színház vezető dramaturgja. Személyesen ismerte és együtt is dolgozott Törőcsik Marival.

Vannak úgy egybegyúrt emberek, akiknél nem is az a fontos, hogy színész vagy nem, és ő ilyen volt, mert a maga módján, egyetemes emberként is úgy tudott létezni, ami mindig példamutató volt - mondta a magyar színjátszás felejthetetlen alakjáról Verebes Ernő. A budapesti Nemzeti Színház fődramaturgja kiemelte, ahol ő volt, az a hely megnemesedett, nyilván elsősorban a színpadról van szó, de nem csak. Az a fokú bölcsesség és az az alkotókészség, ami belőle áradt, fenomén számba vehető, ami a színészeten át tükröződött és jött ki - tette hozzá.

Törőcsik Mari
Verebes Ernő
budapesti
dramaturg
Nemzeti Színház

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.