Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Törőcsik Marira emlékezik Verebes Ernő

2021.04.17
06:33
2021.04.17
15:10
Forrás
Pannon RTV
A zentai születésű Verebes Ernő a budapesti Nemzeti Színház vezető dramaturgja. Személyesen ismerte és együtt is dolgozott Törőcsik Marival.

Vannak úgy egybegyúrt emberek, akiknél nem is az a fontos, hogy színész vagy nem, és ő ilyen volt, mert a maga módján, egyetemes emberként is úgy tudott létezni, ami mindig példamutató volt - mondta a magyar színjátszás felejthetetlen alakjáról Verebes Ernő. A budapesti Nemzeti Színház fődramaturgja kiemelte, ahol ő volt, az a hely megnemesedett, nyilván elsősorban a színpadról van szó, de nem csak. Az a fokú bölcsesség és az az alkotókészség, ami belőle áradt, fenomén számba vehető, ami a színészeten át tükröződött és jött ki - tette hozzá.

Törőcsik Mari
Verebes Ernő
budapesti
dramaturg
Nemzeti Színház

Most

08:42, Frissítve: 08:48

Magyar katonákra támadtak a migránsok

Erőszakkal próbálta átlépni a szerb-magyar határt Ásotthalomnál egy migránscsoport kedden este – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
21:52, Frissítve: 07:06

Érdemes hajnalban felkelni!

A tokiói olimpia 5. napján Szerbia 5 sportágban versenyez: úszás, evezés, cselgáncs, 3x3-as kosárlabda és tenisz. Pályára lép a világ legjobbja, Novak Đoković, 7 óra körül. A magyar versenyzők közül Hosszú, Kenderesi, Milák aranyért úszik szerdán.
21:02, Frissítve: 21:28

Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

Kettős győzelemmel jutott tovább az FTC a BL selejtezőjének második fordulójából, miután az egy héttel ezelőtti, hazai első mérkőzésen elért 2-0-s sikert követően a párharc keddi, idegenbeli visszavágóján 3-1-re nyert a litván Zalgiris Vilnius ellen.

Népszerű