Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Történelmi időutazás a könyvtárban

2021.08.31
12:02
2021.08.31
15:55
Forrás
Pannon RTV
Naptárakat lehet megtekinteni egy kiállítás részeként a Szabadkai Városi Könyvtár olvasótermében.
Pannon RTV

Az érdeklődők a 18. században nyomtatott naptárak mellett napjainkban készített példányokat is láthatnak. Egy történelmi időutazás részesei lehetünk - mondta Bognár Irén. A Szabadkai Városi Könyvtár főkönyvtárosa hozzátette, ezek a naptárak egy konkrét kor lenyomatai, amelyek az akkori aktuális állapotokat, ideológiákat, szokásokat és a gazdasági helyzetet tükrözik. A kiállítás szeptember végéig látogatható.

Pannon RTV

Bognár Irén, főkönyvtáros, Szabadkai Városi Könyvtár: „Megpróbáltuk kicsit felvázolni a naptáraknak a fejlődését, a történetét, hogy ki áll mögötte, milyen kiadók. Nagyon izgalmas és nagyon rávilágít Szabadka történetének kényes részére is, a multinacionális közegre, amely állandó pezsgésben volt. A kiállított példányoknak, ha csak a borítóját megtekintjük, akkor is árulkodóak a korról, a szokásokról.”

Szabadkai Városi Könyvtár
Bognár Irén

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:59

Szenttamás község napja

Koszorúzással és oklevelek kiosztásával emlékeztek meg Szenttamás község napjáról. 77 évvel ezelőtt, ezen a napon vették át a hatalmat a Jugoszláv Népfelszabadító Hadsereg és a szovjet Vörös Hadsereg egységei a település felett.
14:08, Frissítve: 14:14

Pásztor István: Elfeledett mozgások válnak újra reálissá

Olyan mozgások válnak újra reálissá, a mindennapunk részévé, amelyeket már elfelejtettünk - mondta Közügyek című műsorunk felvételén Pásztor István a tegnap megindított Szabadka és Szeged közötti vasút felújítási munkálataival kapcsolatban.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.

Vučić: szerb és magyar, barát és testvér

A VMSZ elnökével közös képet jelentetett meg az Instagramon a szerb köztársasági elnök. A Szabadka és Szeged közötti vasút felújítási munkálatainak alapkőletételét követően