Ugrás a tartalomra

Új képkiállítás a Szabadkai Városi Múzeumban

2019.11.29
14:21
2019.11.29
18:24
Forrás
Pannon RTV
A Bosch+Bosch megalakulásának 50. évfordulója alkalmából nyílt az új tárlat.

Új képkiállítás nyílt ma a Szabadkai Városi Múzeumban, a Bosch+Bosch képzőművészeti csoport megalakulásának 50. évfordulója alkalmából. A képgaléria anyagát magántulajdonban lévő és különböző kulturális intézményektől kapott alkotásokból állították össze. A kiállítást jövő év május 25-ig tekinthetik meg az érdeklődők. A tárlathoz húsz újságcikk és több leírás is tartozik, amelyek információkat tartalmaznak a tagok művészi tevékenységéről.

Hulló István, igazgató, Szabadkai Városi Múzeum: „Az avantgárd művészetnek talán az egyik legmarkánsabb kifejezési módját produkálták ők annak idején, ötven évvel ezelőtt, amikor indultak, egészen 1976-ig, amíg működtek. Gyakorlatilag nagyon fontos és kiemelt jelentőségű, hogy ezt megtudtuk több mint 30 év után itt szervezni a Szabadkai Városi Múzeumban. 1981-ben volt itt kiállításuk. Az ünnepségen alapítók vannak jelen, nagyon jeles művészek jöttek el.”

Bosch+Bosch
Városi Műzeum
tárlat
képkiállítás

Most

17:13, Frissítve: 17:23

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.