Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Új képkiállítás a Szabadkai Városi Múzeumban

2019-11-29
14:21
2019-11-29
18:24
Forrás
Pannon RTV
A Bosch+Bosch megalakulásának 50. évfordulója alkalmából nyílt az új tárlat.

Új képkiállítás nyílt ma a Szabadkai Városi Múzeumban, a Bosch+Bosch képzőművészeti csoport megalakulásának 50. évfordulója alkalmából. A képgaléria anyagát magántulajdonban lévő és különböző kulturális intézményektől kapott alkotásokból állították össze. A kiállítást jövő év május 25-ig tekinthetik meg az érdeklődők. A tárlathoz húsz újságcikk és több leírás is tartozik, amelyek információkat tartalmaznak a tagok művészi tevékenységéről.

Hulló István, igazgató, Szabadkai Városi Múzeum: „Az avantgárd művészetnek talán az egyik legmarkánsabb kifejezési módját produkálták ők annak idején, ötven évvel ezelőtt, amikor indultak, egészen 1976-ig, amíg működtek. Gyakorlatilag nagyon fontos és kiemelt jelentőségű, hogy ezt megtudtuk több mint 30 év után itt szervezni a Szabadkai Városi Múzeumban. 1981-ben volt itt kiállításuk. Az ünnepségen alapítók vannak jelen, nagyon jeles művészek jöttek el.”

Bosch+Bosch
Városi Műzeum
tárlat
képkiállítás

Most

18:58, Frissítve: 19:31

Kalmár Ferenc: Legyenek büszkék magyarságukra!

Szeressék, erősítsék és gyarapítsák családjaikat és hazánkat, Magyarországot és a Kárpát-medencét - üzeni a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulója alkalmából Kalmár Ferenc.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.