Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Új koncertzongora van a magyarkanizsai Művészetek Házában

2019-10-21
10:48
2019-10-21
19:10
Forrás
Pannon RTV
Az elsők között szólaltatta meg a hangszert Balázs-Piri Soma, a Virtuózok korcsoportgyőztese.

Magyarkanizsa Község Napja ünnepi műsorának részeként felavatták az új koncertzongorát a Művészetek Házában. A hangszert Balázs-Piri Soma és a helyi Alapfokú Zeneiskola tanárai is megszólaltatták.

Az elmúlt héten a magyarkanizsai Művészetek Házába megérkezett az új koncertzongora. A horgosi Balázs-Piri Soma, a Virtuózok korcsoportgyőztese az elsők között játszott a hangszeren, Beethoven műveivel kápráztatta el a helyieket.
„- Nálam minden itt kezdődött, ide jönni azt jelenti, hogy úgymond hazajöttem, ez mindig boldogsággal tölt el, nagyon jó volt.
- Most a te kezeid alatt szólalhatott meg az új zongora. Milyen a hangzása szerinted, szakértő szemmel?
- Kiváltságosnak érzem magam, hogy az elsők között játszhattam ezen a zongorán, mert egyszerűen fantasztikus, tehát én ilyenen nagyon szívesen játszanék, nagyon jó zongora, egy élmény volt. Amit tudtam, azt kihoztam belőle.”

Az új zongora mindenképp hozzájárul a minőségi zenéhez, és a község kulturális életének a minőségén is sokat javít - mondta Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere. „Ezzel az új zongorával, legalább is ezen a zongorai előadói téren minden akadály elhárul azelőtt, hogy ide végre nagyon színvonalas és nagyon híres művészeket is el tudjunk hívni, akik én úgy gondolom, hogy nyugodt szívvel tudják majd ezen az új zongorán megszólaltatni a műveiket.”

A magyar Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásának köszönhetően szerezte be Magyarkanizsa az új zongorát. Petneházy Attila, magyar-magyar kulturális kapcsolatokért felelős miniszteri biztos, Magyarország: „A magyar kormány, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egy gyönyörű zongorát hozott ajándékba ide, Kanizsára. Azt hiszem, ennél nagyobb öröm nincs, amikor a kultúra eszközén keresztül éreztetjük egymással testvériségünket, azt hiszem nincs nagyobb.”

Az ünnepi műsor részeként kihirdették és jutalmazták a Község Napja alkalmából kiírt fotó-, rajz-, montázs- és irodalmi pályázatra érkezett legjobb alkotásokat is.

koncertzongora
zongora
Magyarkanizsa
Művészetek Háza
Balázs-Piri Soma
Fejsztámer Róbert
Petneházy Attila

Most

08:41, Frissítve: 08:47

Ámokfutás egy kínai iskolában

Tanulókat és iskolai dolgozókat sebesített meg egy biztonsági őr egy dél-kínai általános iskolában - közölte a helyi sajtó.

Népszerű