Ugrás a tartalomra

Új, monumentális előadással készül az Újvidéki Színház

2020.12.03
17:56
2020.12.03
18:02
Forrás
Pannon RTV
Az Újvidéki Színház idei harmadik bemutatója a francia–arab konfliktust dolgozza fel. Jean Genet A paravánok című művét Dino Mustafić állította színpadra.

A monumentális, három órás darabban az intézmény teljes társulata szerepel. Ez összesen 23 személyt jelent, vendégszereplőkkel kiegészülve.

Crnkovity Gabriella, az Újvidéki Színház színésze elmondta: „Óriási munka volt. Nagyon örülök neki, egyébként hálás vagyok a szerepért is, és azért is, hogy ebben a munkafolyamatban részt vehetek. És tényleg, ilyen nagy és réteges munkát régen végeztem.”

A nézőközönség európai szintű színdarabot láthat a vajdasági székvárosban - jelentette ki Venczel Valentin, az intézmény igazgatója. Hozzátette, a vizuális élményt erősíti a külön képzőművészeti alkotásként értelmezhető díszlet is: „A színpadon a díszlet nem egy halott tárgy. Ez egy élő organizmus. Mondhatni a díszlet a darab 24. szereplője.”

Jean Genet A paravánok című antidrámája a különböző kulturális értékrendek összeegyeztethetetlenségéről szól, mely háborúba torkollik.

Pongó Gábor, az Újvidéki Színház színésze elmondta: „Antidráma. Mondjuk azt, hogy konfliktus nélküli dráma, viszont egy olyan történelmi kontextusba, helyzetbe van téve, ami maga a konfliktus, a háború.”

A darabot a tervek szerint december 5-én mutatják be Újvidéken. A járványügyi előírások értelmében a nézőközönség számát 51 főre korlátozták.

Venczel Valentin
Pongó Gábor
Crnkovity Gabriella
A paraván
előadás

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.