Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Óvári Dániel

Újvidéki Pál utcai fiúk

2023.05.28
12:12
2023.05.28
16:48
Forrás
Pannon RTV
A Pál utcai fiúk című előadást mutatták be az Újvidéki Színházban. A darabot a Színes Szilánkok Diákszínpad előadásában láthatta a közönség.

Nemecsek Ernő karakterét Barna Sára Máté formálta meg. Elmondta, számára nagy kihívás volt a főszereplő bőrébe bújni.

„Nemecsek egy kicsit félősebb, ő a legkisebb a csapatban, én annyira magamat nem tartom ennyire félősnek, ezért kicsit nehéz volt megszokni, hogy kicsit visszahúzódva kellett lennem, de szerintem sikerült.”

A szereposztásnál egyből Barna Sára Dávidra esett a választás, hogy ő fogja a vörös ingesek vezérét, Ács Ferit alakítani.

„Megnéztem a filmet, persze a könyvet is elolvastam, bár azt régebben. Ő egy hadvezér valójában, úgyhogy a fejemben leginkább filmekből, hasonló katonás jelenetekből próbálkoztam táplálkozni, és így próbáltam megformálni a karaktert.”

Az előadást Tóth Dániel rendezte. A fiatalokkal hét hónapon keresztül dolgoztak.

„Az a szöveg, amivel dolgozunk, azt még Góli Kornélia készítette anno a Tanyaszínház számára, és én mint ex-diákja szépen elkértem tőle ezt a szöveget, hogy ez alapján dolgozzunk. Úgy éltem meg, hogy ez egy eléggé eredeti átdolgozás, mármint vannak átdramatizált jelenetek, más helyzetekbe vannak dolgok rakva, de a szöveg maga az eléggé korhű.”

Figura Terézia, a Színes Szilánkok Diákszínpad vezetője elmondta, a választásuk azért esett erre a darabra, mert ebben az évadban megpróbáltak olyan témákkal foglalkozni, amelyek az érzelmekre alapoznak.

„Mivel, hogy most van egy ilyen nagyobb csapatunk az idősebb korosztályban, ezért fontos volt, hogy ez egy kicsit közösségépítő dolog legyen, hogy az újak összeszokjanak a régiekkel, a régiek megszokják az újakat, és nagyon adta magát ez az előadás.”

Az előadásnak hatalmas sikere volt, telt ház előtt léptek színpadra a fiatalok, többször is visszatapsolták őket.

A Pál utcai fiúk
Újvidéki Színház
Színes Szilánkok Diákszínpad

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:39, Frissítve: 16:05

Lóversenyt tartottak Zobnaticán

A versenyre az ország több pontjáról érkeztek résztvevők, de érdeklődők is. Hat galoppfutamon ötven ló és lovasa állt rajthoz. Az év harmadik lóversenyének legnagyobb nyereménye 1 millió 250 ezer dinár volt.
14:50, Frissítve: 16:08

Király Ilona asztalitenisz emléktorna Csókán

A versenyre Újvidékről és Magyarországról is érkeztek sportolók. Az esemény célja, hogy a sport szeretete és népszerűsítése mellett, méltó emléket állítsanak egy olyan nagyszerű sportolónak és edzőnek, mint Király Ilona-Piki volt.
12:38, Frissítve: 16:27

Megszentelték a terményt Horgoson

Megszentelték a terményt Horgoson, a Havas Boldogasszony-templomban. Az esemény a Szüreti Napok egyik legrégebbi és legnagyobb hagyománnyal rendelkező kísérőprogramja.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.