Ugrás a tartalomra

Újvidéki Pál utcai fiúk

2023.05.28
12:12
2023.05.28
16:48
Forrás
Pannon RTV
A Pál utcai fiúk című előadást mutatták be az Újvidéki Színházban. A darabot a Színes Szilánkok Diákszínpad előadásában láthatta a közönség.

Nemecsek Ernő karakterét Barna Sára Máté formálta meg. Elmondta, számára nagy kihívás volt a főszereplő bőrébe bújni.

„Nemecsek egy kicsit félősebb, ő a legkisebb a csapatban, én annyira magamat nem tartom ennyire félősnek, ezért kicsit nehéz volt megszokni, hogy kicsit visszahúzódva kellett lennem, de szerintem sikerült.”

A szereposztásnál egyből Barna Sára Dávidra esett a választás, hogy ő fogja a vörös ingesek vezérét, Ács Ferit alakítani.

„Megnéztem a filmet, persze a könyvet is elolvastam, bár azt régebben. Ő egy hadvezér valójában, úgyhogy a fejemben leginkább filmekből, hasonló katonás jelenetekből próbálkoztam táplálkozni, és így próbáltam megformálni a karaktert.”

Az előadást Tóth Dániel rendezte. A fiatalokkal hét hónapon keresztül dolgoztak.

„Az a szöveg, amivel dolgozunk, azt még Góli Kornélia készítette anno a Tanyaszínház számára, és én mint ex-diákja szépen elkértem tőle ezt a szöveget, hogy ez alapján dolgozzunk. Úgy éltem meg, hogy ez egy eléggé eredeti átdolgozás, mármint vannak átdramatizált jelenetek, más helyzetekbe vannak dolgok rakva, de a szöveg maga az eléggé korhű.”

Figura Terézia, a Színes Szilánkok Diákszínpad vezetője elmondta, a választásuk azért esett erre a darabra, mert ebben az évadban megpróbáltak olyan témákkal foglalkozni, amelyek az érzelmekre alapoznak.

„Mivel, hogy most van egy ilyen nagyobb csapatunk az idősebb korosztályban, ezért fontos volt, hogy ez egy kicsit közösségépítő dolog legyen, hogy az újak összeszokjanak a régiekkel, a régiek megszokják az újakat, és nagyon adta magát ez az előadás.”

Az előadásnak hatalmas sikere volt, telt ház előtt léptek színpadra a fiatalok, többször is visszatapsolták őket.

A Pál utcai fiúk
Újvidéki Színház
Színes Szilánkok Diákszínpad

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.