Ugrás a tartalomra

Ünnep

2022.12.18
10:06
2022.12.18
16:22
Forrás
Pannon RTV
Sikeres 151. évadot zárt a szabadkai Népkör MMK. Szombaton este megrendezték a Népkör szakosztályainak hagyományos karácsonyi műsorát Ünnep címmel. A Népkör Kosztolányi Dezső színházterme megtelt, a műsor pedig elkápráztatta a közönséget.

Az ünnepi műsor előtt Takács Márta, a Népkör Magyar Művelődési Központ elnöke osztotta meg gondolatait.

„Nagyon kreatív, szorgalmas, tehetséges csapat áll a szakosztályaink mögött.”

Az eseményen Stjepan Beretić, a szabadkai Szent Teréz-székesegyház plébánosa is méltatta az ünnep jelentőségét.

Az Ünnep című karácsonyi műsorban részt vettek a Népkör néptáncosai, citerásai, színjátszói és sokan mások. Az alaphangulatot Sterbik László és zenekara adta meg.

Varga Éva 9 és fél, Csehák Emma pedig tízéves, mindketten a Cifra-Boróka Táncegyüttes tagjai.

Varga Éva, néptáncos, Cifra-Boróka Táncegyüttes, Népkör MMK, Szabadka: „- Amikor együtt vagyunk, csak így a Cifra-Boróka, akkor is nagyon jó, de amikor itt vannak a nagyok, akkor sokat ismerünk közülük és akkor így is szoktunk próbálni.
- Most itt nagyon sokan vagytok a karácsonyi ünnepi műsoron, izgulsz?
- Kicsit.”

Csehák Emma, néptáncos, Cifra-Boróka Táncegyüttes, Népkör MMK, Szabadka: „- Mi a kedvenc táncod?
- A kalocsai, mert azzal foglalkoztunk legtöbbet, a kalocsai tánc.
- Milyen a hangulat itt a táncosok közt a Népkörben?
- Nagyon jó. Mindenki mindenkivel megpróbál barátkozni, ha valami problémánk van egymással, mindig megbeszéljük és megoldjuk.”

Új dolgokat is becsempésztek az idei évben a Népkör tevékenységébe, emelte ki Bodrogi Hajnalka, az intézmény ügyvezetője. „Ezek például a szakkörök, a foglalkozások, a bútorfestés, a hímzésnek különböző technikái, mézeskalács-készítés, és nem utolsó sorban nagy produkciókat sikerült színpadra vinnünk, úgyhogy én úgy gondolom, ettől sohase legyen rosszabb éve a Népkörnek.”

A Róna Táncegyüttes is egy nagyon sikeres és mozgalmas évet tudhat a háta mögött, mondta Szécsi Viktória művészeti vezető. „Jelenleg 35 tagot számlál a Róna Táncegyüttesünk, hetente két alkalommal találkozunk, de van, hogy hármat is be szoktunk iktatni. És nagyon családias hangulatban történnek a próbák.”

Éppen úgy, mint amilyen családias hangulatúra sikeredett a Népkör évzáró, Ünnep című karácsonyi műsora.

Népkör Magyar Művelődési Központ
Szabadka
karácsonyi műsor
néptánc
Rumenyákovity Szilvia
Bodrogi Hajnalka
Stjepan Beretić
Szécsi Viktória

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.