Ugrás a tartalomra

Ünnepi koncertet adtak a Szabadkai Zeneiskola növendékei (videó)

2016.12.24
12:00
Karácsonyi hangulatú koncerttel búcsúztatták az évet a Szabadkai Zeneiskola növendékei és tanárai pénteken
Karácsonyi hangulatú koncerttel búcsúztatták az évet a Szabadkai Zeneiskola növendékei és tanárai pénteken. Az esten a legmeghatóbb ünnepi szerzeményekkel ajándékozták meg a közönséget.   Az Adeste Fideles, avagy az Ó, jöjjetek, hívek ma lelki nagy örömmel című karácsonyi ének soraitól visszhangzott a szabadkai Városháza díszterme péntek este. A város zeneiskolája hallgatóinak évzáró hangversenyén a legszebb ünnepi kórusdalokat hallhatta a közönség. A Csendes éj és a Csengőszó is felcsendült. A fellépők hónapokat készültek a nagy napra. Becsei Szilveszter, tanuló: „Otthon is nagyon sokat gyakorolok, mert nehéz ez az iskola, és sokat kell gyakorolni otthon is.”



A kórust és a zeneiskola ifjú filharmonikusait Paskó Csaba vezényelte. A karnagy elmondta: sok reménység van a hallgatók között, akik külföldi nagyzenekarokban is megállnák a helyüket. Paskó Csaba, karnagy: „Remélhetőleg innen a Zeneakadémiára, és onnan egy jobb zenekarba bekerülve, rájuk is ez vár. Ilyenkor ezt a repertoárt kell ismerni, hiszen világszerte karácsonykor, újévkor sem maradhatnak el ezek a nagy művek. Dvořák, Strauss, Brahms és persze a Radetzky Marsch.” A zeneiskola a hagyományos karácsonyi koncertjével több vajdasági településen is bemutatkozott. Mindenhol vastaps fogadta a fellépést. Barlai Edit, igazgató, Szabadkai Zeneiskola: „A Zeneiskola igazán mozgalmas kultúréletet él. Ott vagyunk a kiállításmegnyitókon, a különböző rendezvényeken. Majdnem minden napra jut valami fellépés, év végén még több is. Ezt most felsorolni nagyon bonyolult lenne. A város kultúréletében, a régió kultúréletében a Zeneiskola központi szerepet vállal.” A fiatal muzsikusnövendékek a koncerten Britten, Grüber, Tillai, Mokranjac és Strauss legszebb szerzeményivel is megajándékozták a jelenlévőket.
koncert
Paskó Csaba
Szabadkai Zeneiskola
Barlai Edit

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.