Ugrás a tartalomra

Úriemberek hete Óbecsén

2019.05.24
07:00
2019.05.24
19:28
Forrás
Pannon RTV
Úriemberek hete címmel tart többnapos rendezvényt az óbecsei Népkönyvtár. Az eseménnyel a férfiakat szeretnék olvasására ösztönözni, akik ezekben a napokban ingyen be is tagosodhatnak a könyvtárba.

A kutatások szerint jelentősen eltérnek a nők és a férfiak olvasási szokásai: míg a nők többet és kitartóbban olvasnak, addig a férfiak lényegesen kevesebbet, és kevésbé lelkesen. Kameránk előtt csak olyanok mertek olvasási szokásaikról vallani, akik rendszeresen felütik a könyveket.

Pera Bašić, Óbecse: „Nyugdíjasként 3-4 évvel ezelőtt tagosodtam be a könyvtárba. Hetente két könyvet elolvasok, nagyon szeretek olvasni.”

Az óbecsei Népkönyvtárban azt szeretnék, hogy a mostaninál jóval több férfi váltson tagságot az intézménybe.

Lovas Djijanta, igazgató, Népkönyvtár, Óbecse: „A statisztikák szerint a nők 84 százaléka szívesen olvas könyveket, főleg regényeket. A férfiak 66 százaléka olvas, de főleg tudományos-fantasztikus irodalmat és szakkönyveket. Annak érdekében, hogy az ő köreikben is népszerűsítsük az olvasást, úgy döntöttünk, hogy egy egész hetet nekik szentelünk.”

Az Úriemberek hete című rendezvény vasárnap este tamburakoncerttel kezdődik, de szerb és magyar író, valamint zenész és YouTuber is ellátogat majd a könyvtárba, amelynek nemrégiben az udvara is megújult.

könyvtár
Óbecse

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.