Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Ürményházán megemlékeztek a magyar kultúra napjáról

2020-01-23
17:21
2020-01-25
15:08
Forrás
Pannon RTV
A magyar kultúra napja alkalmából második alkalommal rendezett ünnepi műsort Ürményházán az Ifjúsági Klub.

Az anyanyelvápoló csoport, az ürményházi asszonykórus és a felnőtt műkedvelők fogtak össze és készítették el a programot. A himnusz után verseket mondtak, zene és ének csendült fel.

Kisgyermekek, ifjak és felnőttek egyaránt részt vettek az Ürményházi Ifjúsági Klub ünnepi műsorában. Az anyanyelvápoló csoport tagjai türelemmel készítették a programot, és ismerkedtek meg az ünnep jelentőségével.

Nagy Emese, Ürményháza: „Ez a nap egy kicsikét szomorú, de egész szép, mivel összegyűlünk és együtt elmondjuk a magyar Himnuszt.”

A Petőfi Sándor Program ösztöndíjasa, Bence Norbert is részt vállalt a műsorban. Norbert Kárpátaljáról érkezett és jelenleg Ürményházán tevékenykedik: „Úgy gondolom, hogy legyünk szerte a Kárpát-medence bármely szegletében, a Magyar Kultúra Napja mellett minden egyes napunkat a megmaradásért kell megélnünk.”

Nagy volt az érdeklődés az ünnepség iránt a kis szórvány közösségben. A helyiek örömmel fogadták a rendezvényt, amely reménykeltő gondolatokat keltett bennük.

Erős Mihály, plébános, Ürményháza: „Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen sok kisgyereket láttam a mai estén. Kevesen vagyunk, kicsi ez a közösség, de óriási reményeket kelt bennem az, hogy vannak ilyen gagyogó kis gyerekek, akik szaladgálnak körülöttünk és ez, úgy érzem, egy rendkívüli, jó alkalom, hogy magukba szívják ezt a magyar kultúrát, a magyar örökséget, a magyar szót, tehát a magyar hagyományt. Ők biztosítják számunkra a jövőt, tehát hogy itt megmaradunk.”

A helyi Ifjúsági Klub elnöke, Móricz Elvira vállalta fel az utóbbi években a művelődési élet szervezését Ürményházán. A magyar kultúra napja alkalmából második alkalommal rendezett műsort.

Móricz Elvira, elnök, Ifjúsági Klub, Ürményháza: „Láttam, hogy tavaly jólesett az ürményháziaknak a rövid kis műsor, és úgy gondoltam, hogy most komolyabban belevágok. Nagyon lelkes voltam, mikor az ürményházi asszonykórus elvállalta, hogy eljön és énekelni fog, és felnőttek is jelentkeztek, hogy szeretnének verselni. Akkor eszembe jutott, hogy jó volna megmozgatni a csöppségeket is. Sajnos, ennek van egy olyan oka is, hogy kevesen vagyunk, és ragaszkodunk mindenkihez és minden korosztályhoz, hogy tömeg legyen.”

A rendezvény szervezői megígérték, jövőre is megszervezik az ünnepi műsort a magyar kultúra napja alkalmából.

magyar kultúra napja
Ürményháza
ünnepi műsor

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:51

Orbán Viktor Donald Trumppal tárgyalt

Orbán Viktor magyar miniszterelnök telefonon beszélt Donald Trumppal, az Egyesült Államok elnökével - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.
16:47, Frissítve: 16:54

Városnapot ünnepelt Zombor

Az önkormányzat által szervezett központi rendezvényen egyebek között az első zombori rendezett park létrehozásáról emlékeztek meg, valamint a zombori Énekes Társaság történetét is bemutatták.

Népszerű

Robbanás Újvidéken

A detonáció valamivel 19 óra után a limani piac közelében levő Puskin utcában történt.