Ugrás a tartalomra

Útjára indult az Ötösfogat

2023.10.15
10:46
2023.10.15
17:32
Forrás
Pannon RTV
Pénteken Bezdán, szombaton Bácsgyulafalva, vasárnap pedig Csonoplya - útjára indult az Ötösfogat rendezvénysorozat!

Első állomásán a bezdáni színházterem adott otthont a színes műsorszámoknak, majd a bácsgyulafalvi közönség láthatta a produkciókat a helyi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. Vasárnap pedig a csonoplyai Arany János Kultúregyesületben mutatkoznak be a lelkes fiatalok.

Vidám jelenetek, nép- és modern táncok, örökzöld slágerek és népzene. Telt ház előtt szerepeltek az öt település fiataljai Bácsgyulafalván. A több mint kétórás műsorban bemutatkozott a helyi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület citerazenekara is. Az öttagú csapat egyik produkciója egyébként a legutóbbi Szólj síp, szólj! népzenei vetélkedőn ezüst minősítésben részesült.

Varga Vajk, citerás, Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület, Bácsgyulafalva: „Megtisztelő, hogy itt lehetek, másodsorban pedig jó érzés, hogy megismerkedhetek másokkal is, mert más településről is jöttek, és felléphetek más településeken is. Ott is megismerhetnek minket.”

A zombori Magyar Polgári Kaszinó programjaival már szinte ötven éve része a délnyugat-bácskai Ötösfogat rendezvénysorozatnak. Ezúttal egy színdarabbal és két zenés produkcióval léptek fel. Juhász Raffael, a Magyar Polgári Kaszinó munkatársa elmondta, egyre fogyatkozik a zombori magyar közösség.

Juhász Raffael, munkatárs, Magyar Polgári Kaszinó, Zombor: „Voltak nagy generációk, amikor olyanokat csináltunk, hogy tízenvalahányan voltak a színpadon. Sajnos ezt már nem tudjuk megcsinálni, nagyon elfogytunk. Akkor musical részletet adtunk elő, például a Macskákból, vagy megcsináltuk a Pink Floyd The Wallját, és akkor mindenki táncolt, és fény-, füsteffektusok. Voltak nagy előadások, és minden év más, de kitartunk.”

A következő hétvégén folytatódik az Ötösfogat. Szombaton a zombori Magyar Polgári Kaszinóban, a vasárnapi záróesten pedig a nemesmiliticsi Németh László Magyar Művelődési Egyesületben lesznek láthatóak a produkciók.

Ötösfogat
Bezdán
Csonoplya
Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület
Németh László Magyar Művelődési Egyesület
Bácsgyulafalva
Nemesmilitics

Most

21:05, Frissítve: 21:14

Szédületes mérkőzést hozott a 173. örökrangadó

Szenzációsan kezdte a szerbiai labdarúgó Szuperliga 2023/24-es idényének rájátszási szakaszát a Crvena zvezda a Partizan ellen. A drámai összecsapáson 3:2-re nyertek a piros-fehérek, és 10 pontra lógtak el a fekete-fehérektől.
19:25, Frissítve: 19:33

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának második szombati mérkőzésén.
17:07, Frissítve: 19:09

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.