Ugrás a tartalomra
Molnár Edvárd átveszi az elismeréseket
Pannon RTV

Vajdasági fotósok sikere Nagyváradon

2019-01-12
19:04
2019-01-12
19:37
Forrás
Pannon RTV
Romániai és külhoni magyar fotósok 2017-ben készült alkotásait díjazták szombaton Nagyváradon. Kollégánk, Molnár Edvárd két elismerésben is részesült.
Kiállított fotók

Egyebek között birkanyírók, koldusok, zarándokok köszönnek vissza a Brassai 2017 nevet viselő fotópályázat képeiről. A romániai Nagyváradon megtartott díjátadón hír, esemény, fotóriport, portré, szociofotó és sportfotó kategóriában osztottak elismeréseket.

Nyertes fotók

Kollégánk, Molnár Edvárd fotóriport kategóriában bizonyult a legjobbnak a befagyott Dunán készített fényképeivel, sőt a Szatmári Pap Károly Aranyérmet is neki ítélte oda a zsűri. Molnár Edvárd, fotóriporter, operatőr, Pannon RTV: „Három napig a jégtörőn voltam és végigfotóztam magát a törést és a tájat is körülöttem. Abból a perspektívából nagyon érdekes volt és ez a nem mindennapi esemény is hozzájárult ahhoz, hogy díjban részesültem. Nem csak rajtam múlott, hanem a természeten is.”

A Brassai 2017 nagydíj

Kerekes István húsz évvel ezelőtt kezdte fotós karrierjét, éppen a díjátadó helyszínén. A Brassai fődíjat immár második éve ő kapta. Kerekes István, Brassai-díjas fotóriporter, Magyarország: „Nagyon sok pozitív és jó tanácsot kaptam már úgy az első nap, mint a következő 3-4 évben, amikor tagja lettem az itteni fotóklubnak. Ez az első otthonom, ami a fotózást illeti.”

Ótos András átveszi az elismeréseket

Ótos András a Magyar Szó fotóriportere két második és egy megosztott első díjat kapott, utóbbit sportfotó kategóriában. „A sportot szeretem. Lehet,hogy a nehezebb kategóriába tartozik. Hiába vagyunk egy eseményen, több tízen, de amikor másnap összehasonlítjuk a fotóinkat, kiderül, hogy mindenki talál valami érdekes szöget, ami éppen jól néz ki.”

Részlet a kiállításból

A rendezvényen a szintén vajdasági Martinek Imre a nagyváradi Eurofotoart plakettjét érdemelte ki.

nagyvárad
Molnár Edvárd
Brassai 2017
Ótos András
Martinek Imre

Most

Népszerű

kokain por

Kokainfogás Röszkén

Százmillió forint értékű kokainfogás volt a röszkei határátkelőn – tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Pöcegödörbe dobta kisbabáját

Megölte újszülött gyermekét egy 25 éves nő az Apatin melletti Szondon. Sajtóinformációk szerint az anya a csecsemőt az udvarban található szennyvízgödörbe dobta.