Ugrás a tartalomra

Véget ért az Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál

2017.09.18
20:40
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
Véget ért az Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál Szabadkán vasárnap. Az eseménysorozat a Braća Baruh kórus koncertjével zárult a ferencesek templomában. A koncerten Stefan Vuk Zekić vezényelt.

A karnagy kiemelte, az 1879-ben alapított Braća Baruh kórus a világ legrégebbi zsidó kórusa. Az előadáson tradicionális héber egyházi énekek mellett egyéb dalok is elhangzottak.

Stefan Vuk Zekić, karnagy: „Ami a kórus repertoárját illeti, büszkén kijelenthetjük, hogy meglehetősen változatos. A hagyományos zsidó egyházi zene mellett szerb egyházi és ünnepi dalok és más népek szerzeményei is elhangzanak. Természetesen itt vannak a világi klasszikusok is, melyek gyakran bekerülnek még a repertoárba, és itt vannak a nagy világi zeneszerzők vokális klasszikusai, oratóriumok és kantáták is.”

Zsidó Kulturális Fesztivál
Szabadka

Most

17:13, Frissítve: 17:34

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.