Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Véget ért az Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál

2017.09.18
20:40
2017.10.04
12:39
Forrás
Pannon RTV
Véget ért az Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál Szabadkán vasárnap. Az eseménysorozat a Braća Baruh kórus koncertjével zárult a ferencesek templomában. A koncerten Stefan Vuk Zekić vezényelt.

A karnagy kiemelte, az 1879-ben alapított Braća Baruh kórus a világ legrégebbi zsidó kórusa. Az előadáson tradicionális héber egyházi énekek mellett egyéb dalok is elhangzottak.

Stefan Vuk Zekić, karnagy: „Ami a kórus repertoárját illeti, büszkén kijelenthetjük, hogy meglehetősen változatos. A hagyományos zsidó egyházi zene mellett szerb egyházi és ünnepi dalok és más népek szerzeményei is elhangzanak. Természetesen itt vannak a világi klasszikusok is, melyek gyakran bekerülnek még a repertoárba, és itt vannak a nagy világi zeneszerzők vokális klasszikusai, oratóriumok és kantáták is.”

Zsidó Kulturális Fesztivál
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:20, Frissítve: 16:34

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.