Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Verset mondtak gyerekek és fiatalok Zomborban

2018-03-11
08:16
2018-03-11
17:12
Forrás
Pannon RTV
A Magyar Polgári Kaszinó XIII. Szavalóversenyére a zombori, bácskertesi, bácsgyulafalvi, kúlai, nemesmiliticsi, bezdáni és csonoplyai iskolákból összesen 42 diák jelentkezett.

Az idei évben a gyerekek kedvenc versüket mondhatták el négy korcsoportban. A harmadik és negyedik osztályosok közül Gardil Roland és Goszpity Izidóra, az ötödikeseknél és hatodikosoknál Zsiga Márk, a hetedikesek és nyolcadikosok korcsoportjában Kővágó Jácint, a középiskolásoknál pedig Szladek Laura volt a legjobb.

A zsűri tagjai, Káich Katalin professor emerita, Kálló Béla színész és rendező, valamint Fekete J. József, a Magyar Művészeti Akadémia tagja, József Attila-díjas író és műkritikus kiemelték, köszönetnyilvánítás jár minden résztvevőnek, hogy bebizonyították, a műfaj él, és érdemes foglalkozni versmondással.

Amint azt Szabó Istvántól, a verseny megálmodójától megtudtuk, amikor 13 éve a verseny útnak indult, a szervezők nem is reménykedtek abban, hogy tradíciót fognak teremteni, de munkájuk minőségével elérték, hogy az elmúlt három évben már a Magyar Nemzeti Tanács támogatja anyagilag a zombori szavalóverseny megrendezését.

Bár Nyugat-Bácskában évek óta nagy gondot okoz a magyarság létszámának fogyatkozása, öröm volt látni egy helyen ennyi lelkes, verset mondó gyereket.

Zombor
Magyar Polgári Kaszinó
szavalóverseny

Most

11:56, Frissítve: 12:47

Legyél te is hős!

Az elsősegély világnapja alkalmából “Legyél te is hős!” címmel a Magyarkanizsai Egészségház bemutatót tartott a városháza előtti parkban. Az akción 48 középiskolás diák vett részt.
10:48, Frissítve: 11:50

Reneszánszát éli a fotózás Törökbecsén

Parkban pihenő nyugdíjasok, fürdőző gyerek, fagyizó édesanya és csemetéje, nyári délutáni szundikálás. Néhány pillanatkép a Törökbecseiek arca című fotókiállításról a Művelődési Ház képtárában.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.