Ugrás a tartalomra

Verset mondtak gyerekek és fiatalok Zomborban

2018.03.11
08:16
2018.03.11
17:12
Forrás
Pannon RTV
A Magyar Polgári Kaszinó XIII. Szavalóversenyére a zombori, bácskertesi, bácsgyulafalvi, kúlai, nemesmiliticsi, bezdáni és csonoplyai iskolákból összesen 42 diák jelentkezett.

Az idei évben a gyerekek kedvenc versüket mondhatták el négy korcsoportban. A harmadik és negyedik osztályosok közül Gardil Roland és Goszpity Izidóra, az ötödikeseknél és hatodikosoknál Zsiga Márk, a hetedikesek és nyolcadikosok korcsoportjában Kővágó Jácint, a középiskolásoknál pedig Szladek Laura volt a legjobb.

A zsűri tagjai, Káich Katalin professor emerita, Kálló Béla színész és rendező, valamint Fekete J. József, a Magyar Művészeti Akadémia tagja, József Attila-díjas író és műkritikus kiemelték, köszönetnyilvánítás jár minden résztvevőnek, hogy bebizonyították, a műfaj él, és érdemes foglalkozni versmondással.

Amint azt Szabó Istvántól, a verseny megálmodójától megtudtuk, amikor 13 éve a verseny útnak indult, a szervezők nem is reménykedtek abban, hogy tradíciót fognak teremteni, de munkájuk minőségével elérték, hogy az elmúlt három évben már a Magyar Nemzeti Tanács támogatja anyagilag a zombori szavalóverseny megrendezését.

Bár Nyugat-Bácskában évek óta nagy gondot okoz a magyarság létszámának fogyatkozása, öröm volt látni egy helyen ennyi lelkes, verset mondó gyereket.

Zombor
Magyar Polgári Kaszinó
szavalóverseny

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.