Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Verset mondtak gyerekek és fiatalok Zomborban

2018-03-11
08:16
2018-03-11
17:12
Forrás
Pannon RTV
A Magyar Polgári Kaszinó XIII. Szavalóversenyére a zombori, bácskertesi, bácsgyulafalvi, kúlai, nemesmiliticsi, bezdáni és csonoplyai iskolákból összesen 42 diák jelentkezett.

Az idei évben a gyerekek kedvenc versüket mondhatták el négy korcsoportban. A harmadik és negyedik osztályosok közül Gardil Roland és Goszpity Izidóra, az ötödikeseknél és hatodikosoknál Zsiga Márk, a hetedikesek és nyolcadikosok korcsoportjában Kővágó Jácint, a középiskolásoknál pedig Szladek Laura volt a legjobb.

A zsűri tagjai, Káich Katalin professor emerita, Kálló Béla színész és rendező, valamint Fekete J. József, a Magyar Művészeti Akadémia tagja, József Attila-díjas író és műkritikus kiemelték, köszönetnyilvánítás jár minden résztvevőnek, hogy bebizonyították, a műfaj él, és érdemes foglalkozni versmondással.

Amint azt Szabó Istvántól, a verseny megálmodójától megtudtuk, amikor 13 éve a verseny útnak indult, a szervezők nem is reménykedtek abban, hogy tradíciót fognak teremteni, de munkájuk minőségével elérték, hogy az elmúlt három évben már a Magyar Nemzeti Tanács támogatja anyagilag a zombori szavalóverseny megrendezését.

Bár Nyugat-Bácskában évek óta nagy gondot okoz a magyarság létszámának fogyatkozása, öröm volt látni egy helyen ennyi lelkes, verset mondó gyereket.

Zombor
Magyar Polgári Kaszinó
szavalóverseny

Most

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.