Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Verset mondtak gyerekek és fiatalok Zomborban

2018-03-11
08:16
2018-03-11
17:12
Forrás
Pannon RTV
A Magyar Polgári Kaszinó XIII. Szavalóversenyére a zombori, bácskertesi, bácsgyulafalvi, kúlai, nemesmiliticsi, bezdáni és csonoplyai iskolákból összesen 42 diák jelentkezett.

Az idei évben a gyerekek kedvenc versüket mondhatták el négy korcsoportban. A harmadik és negyedik osztályosok közül Gardil Roland és Goszpity Izidóra, az ötödikeseknél és hatodikosoknál Zsiga Márk, a hetedikesek és nyolcadikosok korcsoportjában Kővágó Jácint, a középiskolásoknál pedig Szladek Laura volt a legjobb.

A zsűri tagjai, Káich Katalin professor emerita, Kálló Béla színész és rendező, valamint Fekete J. József, a Magyar Művészeti Akadémia tagja, József Attila-díjas író és műkritikus kiemelték, köszönetnyilvánítás jár minden résztvevőnek, hogy bebizonyították, a műfaj él, és érdemes foglalkozni versmondással.

Amint azt Szabó Istvántól, a verseny megálmodójától megtudtuk, amikor 13 éve a verseny útnak indult, a szervezők nem is reménykedtek abban, hogy tradíciót fognak teremteni, de munkájuk minőségével elérték, hogy az elmúlt három évben már a Magyar Nemzeti Tanács támogatja anyagilag a zombori szavalóverseny megrendezését.

Bár Nyugat-Bácskában évek óta nagy gondot okoz a magyarság létszámának fogyatkozása, öröm volt látni egy helyen ennyi lelkes, verset mondó gyereket.

Zombor
Magyar Polgári Kaszinó
szavalóverseny

Most

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.
Kombi Operatúra felirattal

Szabadkán vendégszerepel a Magyar Állami Operaház

A hétvégén 12 kamionnal érkezik Szabadkára a Magyar Állami Operaház, amelynek egyik legnagyobb vállalkozása a Kárpát-Haza OperaTúra. Erdély és Ungvár után Szabadkán a Sportcsarnokban lépnek fel.