Ugrás a tartalomra

Versfolyam 23

2023.10.24
15:35
2023.10.24
20:03
Forrás
Pannon RTV
Ezzel a címmel tartottak webes élő közvetítést magyarországi kezdeményezésre Vajdaságban is.

A hazai, határon túli és a diaszpóra magyar iskoláihoz most csatlakozott Zenta is, így a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet is bekapcsolódott a kezdeményezésbe, ahol 10 zentai diák mondott verset.

Immár 6. alkalommal szervezték meg a „Versfolyam 23” elnevezésű webes élőben is nézhető eseményt, magyar iskolákkal, szervezetekkel közösen. A résztvevők, egymás után élő adásban verset mondtak, melyet a világhálón bárki végig nézhetett.

Szarka Hanna, Petőfi Sándor Általános Iskola: „Petőfi Sándor Jövendölés, ezzel a versel érkeztem. Azért választottam ezt a verset, mert ezt a verset ritkábban szavaltam és nagyon szép a mondanivalója és most már nyolcadikos vagyok, ezért ez egy komoly témájú vers.”

Lovas Jázmin, Thurzó Lajos Általános Iskola: „A vers átélése, és így maga az előadás is nagyon tetszik, mindig is szerettem így előadni.”

A kezdeményezést a magyarországi Rákóczi Szövetség, a Békéscsabai Szakképzési Centrum, a Békéscsabai Médiacentrum és a Heti Kelet Kulturális Alapítvány indította el. Ebben az évben több mint 80 intézmény vesz részt az eseményen.

Döme Szabolcs, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet munkatársa: „A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet a zentai iskolák részvételét szerette volna megkönnyíteni ezen az eseményen, ezért vállaltuk azt, hogy mi biztosítjuk a helyszínt és a műszaki feltételeket.”

vers
Vajdasági Magyar Művelődési Intézet
Versfolyam

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.